Κλειστοί οι Δήμοι την Τετάρτη 22/11 - Κινητοποιήσεις σ' ολόκληρη τη χώρα

2017-11-19

24ωρη Πανελλαδική Απεργία στους Δήμους την ερχόμενη Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της σχετικής προκήρυξης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας (09:00) και στο Υπουργείο Εσωτερικών (12:00), ενώ ανάλογες δράσεις θα διεξαχθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους διεκδικούν - απαιτούν,

 1. Την άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του Υπουργού Παιδείας και την ακύρωση της κατάργησης των Σχολών Τ.Ε. Προσχολικής Αγωγής και την διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία
 2. Την άμεση τροποποίηση του άρθρου 27 του Ν.4354/2015, ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2018 με το "ξεπάγωμα" της μισθολογικής εξέλιξης οποιαδήποτε αύξηση από την χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου να μην συμψηφίζεται με την υπάρχουσα προσωπική διαφορά.
 3. Την άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου.
 4. Την άμεση έκδοση ολοκληρωμένης και σαφούς διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε., που υπεγράφη πρόσφατα από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 5. Την άμεση έκδοση οδηγιών και διευκρινήσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εφαρμογή των διατάξεων του Πολυνομοσχεδίου (Ν.4483/2017).
 6. Την άμεση έκδοση και καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους από το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.
 7. Την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 82 του Ν.4483/2017, που αφορά στους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π.
 8. Την άμεση έκδοση της Προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., των όρων και προϋποθέσεων του διαγωνισμού.
 9. Την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ταυτόχρονη κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 και του άρθρου 43 του Ν.4257/2014.
 10. Την άμεση καταβολή των αποδοχών - δεδουλευμένων στους απλήρωτους συμβασιούχους Δήμων, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. αυτών.
 11. Την αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και να αναγνωριστεί νομοθετικά για τους εργαζόμενους Δημοσίου Δικαίου στους Ο.Τ.Α., το Εργατικό Ατύχημα και η Επαγγελματική Ασθένεια.   

δείτε την ανακοίνωση:

δείτε ακόμα

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ανάμεσα στους επιβάτες του πλοίου "Ελευθέριος Βενιζέλος" στο οποίο ξέσπασε χθες αργά το βράδψυ φωτιά, βρέθηκε ένας άνδρας που, διασώστης στο επάγγελμα, προσέφερε τη βοήθειά του και σε ένα μικρό αρσενικό σκυλάκι που ήταν σε κλουβί.

Στην πρόσληψη 5.500 ανέργων στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΟΑΕΔ και θα αφορά νέους ηλικίας 22 έως 29 ετών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 12 μήνες μέσω της τοποθέτησης τους σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.