Κέρκυρα: Εικόνες σοκ στη Λευκίμμη – Ο ανεμοστρόβιλος «άνοιξε» τους τάφους! [pics]

2017-11-13

Τεράστιες οι καταστροφές, μεγάλη η οικονομική ζημιά κατοικιών και επιχειρήσεων από τη σφοδρή κακοκαιρία στη Λευκίμμη.

Η Νότια Κέρκυρα μετρά τις πληγές της από τη σφοδρή κακοκαιρία και τον ανεμοστρόβιλο που πέρασε από την περιοχή. Ένας νεκρός, ζημιές στους δρόμους, τις στέγες, ακόμη και στο νεκροταφείο στη Λευκίμμη.

Ο ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τα πάντα!

Η σφοδρή κακοκαιρία και ο ανεμοστρόβιλος που έπληξαν κυρίως τη Νότια Κέρκυρα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και προβλήματα. Τραγικός απολογισμός ο 56χρονος που έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο στο Περιβόλι, το βράδυ του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου.

Ο ανεμοστρόβιλος παρέσυρε στέγες σε δεκάδες σπίτια ενώ ξερίζωσε ολόκληρα δέντρα που έπεσαν πάνω σε τοίχους, στέγες και αυλές προκαλώντας πολύ μεγάλες καταστροφές.

Κατολισθήσεις δρόμων και προβλήματα στο οδικό δίκτυο, δέντρα κόπηκαν και στέγες ξεκόλλησαν ενώ μέχρι και τα μάρμαρα στους τάφους του κοιμητηρίου υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Τα ορμητικά νερά που μετατράπηκαν σε χείμαρρους στους δρόμους παρέσυραν στο διάβα τους ότι έβρισκαν...

Οι εικόνες από τη Λευκίμμη σοκάρουν: 

Πληροφορίες - φωτογραφίες: corfupress, startmedia, newsit.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.