Κέρκυρα: Εικόνες σοκ στη Λευκίμμη – Ο ανεμοστρόβιλος «άνοιξε» τους τάφους! [pics]

2017-11-13

Τεράστιες οι καταστροφές, μεγάλη η οικονομική ζημιά κατοικιών και επιχειρήσεων από τη σφοδρή κακοκαιρία στη Λευκίμμη.

Η Νότια Κέρκυρα μετρά τις πληγές της από τη σφοδρή κακοκαιρία και τον ανεμοστρόβιλο που πέρασε από την περιοχή. Ένας νεκρός, ζημιές στους δρόμους, τις στέγες, ακόμη και στο νεκροταφείο στη Λευκίμμη.

Ο ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τα πάντα!

Η σφοδρή κακοκαιρία και ο ανεμοστρόβιλος που έπληξαν κυρίως τη Νότια Κέρκυρα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και προβλήματα. Τραγικός απολογισμός ο 56χρονος που έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο στο Περιβόλι, το βράδυ του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου.

Ο ανεμοστρόβιλος παρέσυρε στέγες σε δεκάδες σπίτια ενώ ξερίζωσε ολόκληρα δέντρα που έπεσαν πάνω σε τοίχους, στέγες και αυλές προκαλώντας πολύ μεγάλες καταστροφές.

Κατολισθήσεις δρόμων και προβλήματα στο οδικό δίκτυο, δέντρα κόπηκαν και στέγες ξεκόλλησαν ενώ μέχρι και τα μάρμαρα στους τάφους του κοιμητηρίου υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Τα ορμητικά νερά που μετατράπηκαν σε χείμαρρους στους δρόμους παρέσυραν στο διάβα τους ότι έβρισκαν...

Οι εικόνες από τη Λευκίμμη σοκάρουν: 

Πληροφορίες - φωτογραφίες: corfupress, startmedia, newsit.gr

Τα νέα για το άνοιγμα όχι ενός, αλλά δυο σινεμά στην Αθήνα είναι πάντα καλοδεχούμενα. Ακόμα και σε μια χρονική συγκυρία όπου τα εισιτήρια παρουσιάζουν στασιμότητα και με το Μουντιάλ αυτήν την εποχή να κερδίζει μεγάλη μερίδα του κοινού.

Μπορεί να είχε ειπωθεί ότι ο διαγωνισμός της Eurovision δε θα γινόταν στο Ισραήλ εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, όμως, με ανακοίνωσή της η EBU ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση θα γίνει κανονικά στην νικήτρια χώρα.

Αλλάζει όψη σιγά σιγά και η Αθήνα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, ξεκινά μια πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, με αφετηρία την οδό Βορέου.