Κεράσια: 4 εκπληκτικές ιδιότητες που έχουν και δεν γνώριζες

2018-05-25

Πλούσια σε ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία που προλαμβάνουν τη γήρανση και αντικαρκινικές ιδιότητες, τα κεράσια περιέχουν βιταμίνες και απαραίτητα μέταλλα για τον οργανισμό.

Εκτός από την ευχάριστη γεύση και τις ελάχιστες θερμίδες (1 κεράσι ισοδυναμεί με 4 θερμίδες γι' αυτό και θεωρούνται σύμμαχοι στο αδυνάτισμα) υπάρχουν και 4 επιπλέον λόγοι να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition

Βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου. Τα μαύρα κεράσια περιέχουν τρυπτοφάνη και μελατονίνη, δηλ ορμόνες που βελτιώνουν τον ύπνο, ενώ ρυθμίζουν άλλες παθολογικές καταστάσεις όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η κατάθλιψη.

Βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών. Τα κεράσια είναι ιδανική τροφή για αθλητές. Συμβάλλουν στην υπεροξείδωση των λιπιδίων και έχουν μεγάλη αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, που βοηθά στην αποθεραπεία των μυών.

Αντιμετωπίζουν την ουρική αρθρίτιδα και καταπολεμούν τους πόνους και τις εξάρσεις που προκαλεί η ασθένεια.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.