Κεράσια: 4 εκπληκτικές ιδιότητες που έχουν και δεν γνώριζες

2018-05-25

Πλούσια σε ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία που προλαμβάνουν τη γήρανση και αντικαρκινικές ιδιότητες, τα κεράσια περιέχουν βιταμίνες και απαραίτητα μέταλλα για τον οργανισμό.

Εκτός από την ευχάριστη γεύση και τις ελάχιστες θερμίδες (1 κεράσι ισοδυναμεί με 4 θερμίδες γι' αυτό και θεωρούνται σύμμαχοι στο αδυνάτισμα) υπάρχουν και 4 επιπλέον λόγοι να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Έχουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Nutrition

Βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου. Τα μαύρα κεράσια περιέχουν τρυπτοφάνη και μελατονίνη, δηλ ορμόνες που βελτιώνουν τον ύπνο, ενώ ρυθμίζουν άλλες παθολογικές καταστάσεις όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η κατάθλιψη.

Βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών. Τα κεράσια είναι ιδανική τροφή για αθλητές. Συμβάλλουν στην υπεροξείδωση των λιπιδίων και έχουν μεγάλη αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, που βοηθά στην αποθεραπεία των μυών.

Αντιμετωπίζουν την ουρική αρθρίτιδα και καταπολεμούν τους πόνους και τις εξάρσεις που προκαλεί η ασθένεια.

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.