ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν τεκμηριώνεται παρουσία χολέρας στο «Έλενα Βενιζέλου»

2017-10-19

Δεν τεκμηριώνεται η παρουσία δονάκιου χολέρας στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο - Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε από τη χθεσινή καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), το ΚΕΕΛΠΝΟ σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την ανίχνευση δονακίου της χολέρας σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γ.Ν. Έλενα Βενιζέλου, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διευκρινίζει ότι:

Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας».

Εμμένει η ΠΟΕΔΗΝ στα περί ύπαρξης χολέρας

Πάντως η ΠΟΕΔΗΝ επιμένει στο ζήτημα και κατηγορεί ΚΕΕΛΠΝΟ και υπουργείο Υγείας ότι αντί να λαμβάνουν μέτρα υποβαθμίζουν το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι τίθεται ζήτημα με το πότε ελήφθησαν τα δείγματα που εστάλησαν προς ανάλυση και θέτει το ερώτημα «στην περίπτωση που τα νέα δείγματα που ελήφθησαν και απεστάλησαν στο ΚΕΔΥ είναι αρνητικά, ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι στα δείγματα της 5ης Οκτωβρίου δεν υπήρχε το βακτήριο της χολέρας;».

Ακόμα κατηγορεί τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι δεν έλαβε μέτρα προστασίας των εργαζομένων καθώς τα αποτελέσματα του ελέγχου του δείγματος της 5ης Οκτωβρίου εκδόθηκαν στις 13 Οκτωβρίου, ενώ το σφράγισμα του υπογείου χώρου έγινε μόλις χθες, 18 Οκτωβρίου.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι το έγγραφο της Επόπτριας Δημόσιας Υγείας δεν κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους ώστε να προσέχουν να μην έρχονται σε επαφή με τον χώρο που ελήφθησαν τα δείγματα και καταλήγει θέτοντας το ερώτημα «αφού αμφισβητούνται τα αποτελέσματα του Μικροβιολογικού, γιατί μόλις χθες ελήφθησαν νέα δείγματα για να αποσταλούν στο ΚΕΔΥ και όχι άμεσα 13/10 με την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων;».

health.in.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.