Κάτοικοι και εθελοντές καθάρισαν πολυκατοικία στην Κυψέλη

2018-08-30

Όταν οι κάτοικοι της Αθήνας νοιάζονται πραγματικά για την αισθητική της πολυκατοικίας τους και της γειτονιάς τους, αλλά και της ποιότητας ζωής τους, παίρνουν πρωτοβουλία και αναλαμβάνουν δράση.

Έτσι, φέτος το καλοκαίρι οι κάτοικοι της οδού Σκοπέλου 1 στην Κυψέλη, με την βοήθεια της Kärcher καθάρισαν την πρόσοψη και την πλαϊνή όψη της πολυκατοικίας τους από κάθε είδους βρωμιά και αντιαισθητικό γκράφιτι.

Με μεγάλη προθυμία, πραγματοποίησαν τον καθαρισμό με τα σύγχρονα μηχανήματα, τον εξοπλισμό και την ενεργή καθοδήγηση της Kärcher. Ολοκλήρωσαν το έργο τους με το πέρασμα ειδικού υλικού σε μορφή μπογιάς που θα αποτρέψει τη δημιουργία γκράφιτι στο μέλλον.

Την προσπάθεια αυτή στήριξαν και οι γείτονες της πολυκατοικίας καθώς και οι φίλοι-μέλη της ομάδας κατοίκων «Η Κυψέλη μας», παραδίδοντας μαθήματα καλής γειτονίας, ομαδικότητας και εθελοντισμού.

Μετά το πέρας του καθαρισμού η Kärcher δώρισε το σετ καθαριστικών μηχανημάτων για να μπορούν οι κάτοικοι και οι εθελοντές να επεμβαίνουν, όπου η γειτονιά τους το χρειάζεται!

Βοήθεια σε αυτή την τόσο ωραία προσπάθεια έδωσε ο δήμος Αθηναίων μέσω της πλατφόρμας συνΑθηνά, η οποία φέρνει σε επαφή τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών με τον δήμο.

Τέτοιες δράσεις, αναδεικνύουν την δύναμη της συλλογικότητας με πρωταγωνιστές τους ενεργούς πολίτες και αρωγούς την πολιτεία και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.