Καθάρισαν και παραδόθηκαν στο κοινό οι ακτές του Παλαιού Φαλήρου

2017-10-17

Παραδόθηκαν προς χρήση στο κοινό οι ακτές του Παλαιού Φαλήρου, καθώς ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός τους, μετά τη ρύπανση που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Η παράδοση έγινε παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή στην περιοχή του Φλοίσβου.

«Μια εικόνα, όπως λέμε, 1000 λέξεις. Με συλλογική προσπάθεια, με δουλειά και μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο που δεσμευτήκαμε, έχουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής. «Είναι μια εικόνα που αποκαθιστά τα πράγματα. Με βάση και τα στοιχεία που θα έρθουν από τις επιστημονικές μετρήσεις θα αποδειχθεί ότι προλάβαμε πάρα πολλά πράγματα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τι απαντά σε εκείνους που του επιτέθηκαν για τους χειρισμούς του μετά το ναυάγιο, ανέφερε ότι «ο καθένας κρίνεται με βάση τα λόγια που λέει, τι εξυπηρετεί, πού στοχεύει». «Ζήσαμε», πρόσθεσε, «δύσκολες στιγμές όλοι στο υπουργείο, αλλά νομίζω ότι η προσπάθεια που κάνουμε όλοι και οι δήμαρχοι, οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές, το Λιμενικό, οι εταιρείες, αποδείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να δουλεύει αποτελεσματικά και δεν υποκύπτει στο μοιραίο».

Σχετικά με τις επικαθήσεις στον βυθό της θάλασσας ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε πως έχουν έρθει εκπρόσωποι από την πολιτική προστασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διδάκτορες ωκεανολόγοι από εξειδικευμένα ινστιτούτα που ασχολούνται με τέτοια συμβάντα και βάσει των μετρήσεων δεν προκύπτει κάποια ανησυχία. Επικαθήσεις δεν υπάρχουν, ξεκαθάρισε, με εξαίρεση την περιοχή της Σαλαμίνας, όπου εκεί υπήρχαν, όμως οι περισσότερες έχουν μαζευτεί από δύτες.

«Ο κίνδυνος ότι θα μας έρθει πετρέλαιο δεν προκύπτει. Επιπλέον οι μετρήσεις που έχουν γίνει στα ανοικτά από το ΕΛΚΕΘΕ δείχνουν ότι είναι πάρα πολύ χαμηλή η συγκέντρωση των πετρελαιοειδών, στα όρια όχι απλά του ανεκτού, αλλά του φυσιολογικού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο κίνδυνος κατά 99,9% έχει εξαλειφθεί» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε πως το ζήτημα αντιμετωπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πολύ άμεσα. «Το θέμα ήταν περισσότερο επιχειρησιακό για να μαζέψουμε την κατάσταση. Από τις πρώτες μέρες απορροφήσαμε 35 κυβικά πετρέλαιο και νερό. Αυτό δείχνει ότι στις αστοχίες πρέπει να πέφτουμε πάνω ψυχή τε και σώματι», είπε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε το Λιμενικό για τη συμβολή του, αλλά και τις εταιρείες καθαρισμού οι οποίες, όπως ανέφερε, δούλεψαν νυχθημερόν για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα.

Μετά την παράδοση των ακτών, στο δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, ο κ. Χατζηδάκης και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της εταιρείας που έχει αναλάβει την απορρύπανση του Σαρωνικού υπέγραψαν Πρωτόκολλο Επιθεώρησης Ολοκλήρωσης Καθαρισμού και Παράδοσης των Ακτών.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη θα παραδοθούν και οι ακτές στην περιοχή της Πειραϊκής, αφού και εκεί έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Η 26χρονη, απόφοιτος οικονομικού Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη, Σου Αϊχάν, αποφάσισε ότι είναι αρκετά έξυπνη και επίσης αρκετά διαβασμένη, ώστε να διεκδικήσει χρήματα στην τουρκική έκδοση του παιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»

Το αυτοκίνητό μας είναι γεμάτο κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ. Δεν μπορούμε να τα δούμε, αλλά είναι πάντα ενεργά όποτε οδηγούμε. Παρόλο που αυτά τα βοηθήματα δεν μας εμποδίζουν να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο, προσφέρουν σημαντική ασφάλεια και άνεση στις ημερήσιες μετακινήσεις μας.

Οι Έλληνες διεθνείς επικράτησαν της Σερβίας με 9-8 και προκρίθηκαν στον κυριακάτικο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πόλο που γίνεται στο Σομπατέλι, ανεβάζοντας την αγωνία και στέλνοντας στο κόκκινο τις ελπίδες για νίκη.

Είναι γνωστό ότι η Αθήνα έχει το δικό της μικροκλίμα. Όντας ερωτευμένη με το τσιμέντο, κάθε καλοκαίρι βράζει από τη ζέστη και τον σκληρό ήλιο, ενώ το βράδυ αντανακλά τη θέρμη στις γυμνές από πράσινο ταράτσες και τους δρόμους.