Καρέ – καρέ η ηρωική διάσωση του πλοίου στα Σφακιά [pics]

2018-05-07

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι επιβάτες σε ένα πλοίο στα Σφακιά το απόγευμα της Κυριακής (06.05.2018).

Χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των Σφακιανών δεν συνέβη ένα τραγικό ναυτικό δυστύχημα, όταν το πλοίο Neptune εκτελώντας το δρομολόγιο Λουτρό - Σφακιά, έμεινε ακυβέρνητο έξω από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων με τα κύματα να το σπρώχνουν πάνω στα τσιμεντένια μπλόκια.

Οι 19 επιβάτες του πλοίου πέρασαν στιγμές έντονης αγωνίας, στο πίσω τμήμα του πλοίου το οποίο είχε υποστεί ρήγμα και κινδύνευε ανα πάσα στιγμή να βυθιστεί ή να τσακιστεί πάνω στα βράχια.

Τότε έσπευσαν ο κ.Σταύρος Κουρής με το μικρό σκάφος - ταξί και ο αλιέας Γιώργος Βενετουλάκης, οι οποίοι κατέβαλαν γιγάντιες προσπάθειες για να ρίξουν ένα σκοινί προς το πλήρωμα προκειμένου να δεθεί και να απομακρυνθεί από το χαμό το πλοίο.

newsit.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.