Καρέ – καρέ η ηρωική διάσωση του πλοίου στα Σφακιά [pics]

2018-05-07

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι επιβάτες σε ένα πλοίο στα Σφακιά το απόγευμα της Κυριακής (06.05.2018).

Χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των Σφακιανών δεν συνέβη ένα τραγικό ναυτικό δυστύχημα, όταν το πλοίο Neptune εκτελώντας το δρομολόγιο Λουτρό - Σφακιά, έμεινε ακυβέρνητο έξω από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων με τα κύματα να το σπρώχνουν πάνω στα τσιμεντένια μπλόκια.

Οι 19 επιβάτες του πλοίου πέρασαν στιγμές έντονης αγωνίας, στο πίσω τμήμα του πλοίου το οποίο είχε υποστεί ρήγμα και κινδύνευε ανα πάσα στιγμή να βυθιστεί ή να τσακιστεί πάνω στα βράχια.

Τότε έσπευσαν ο κ.Σταύρος Κουρής με το μικρό σκάφος - ταξί και ο αλιέας Γιώργος Βενετουλάκης, οι οποίοι κατέβαλαν γιγάντιες προσπάθειες για να ρίξουν ένα σκοινί προς το πλήρωμα προκειμένου να δεθεί και να απομακρυνθεί από το χαμό το πλοίο.

newsit.gr

Η 26χρονη, απόφοιτος οικονομικού Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη, Σου Αϊχάν, αποφάσισε ότι είναι αρκετά έξυπνη και επίσης αρκετά διαβασμένη, ώστε να διεκδικήσει χρήματα στην τουρκική έκδοση του παιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»

Το αυτοκίνητό μας είναι γεμάτο κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ. Δεν μπορούμε να τα δούμε, αλλά είναι πάντα ενεργά όποτε οδηγούμε. Παρόλο που αυτά τα βοηθήματα δεν μας εμποδίζουν να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο, προσφέρουν σημαντική ασφάλεια και άνεση στις ημερήσιες μετακινήσεις μας.