Καρέ – καρέ η ηρωική διάσωση του πλοίου στα Σφακιά [pics]

2018-05-07

Στιγμές αγωνίας έζησαν οι επιβάτες σε ένα πλοίο στα Σφακιά το απόγευμα της Κυριακής (06.05.2018).

Χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των Σφακιανών δεν συνέβη ένα τραγικό ναυτικό δυστύχημα, όταν το πλοίο Neptune εκτελώντας το δρομολόγιο Λουτρό - Σφακιά, έμεινε ακυβέρνητο έξω από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων με τα κύματα να το σπρώχνουν πάνω στα τσιμεντένια μπλόκια.

Οι 19 επιβάτες του πλοίου πέρασαν στιγμές έντονης αγωνίας, στο πίσω τμήμα του πλοίου το οποίο είχε υποστεί ρήγμα και κινδύνευε ανα πάσα στιγμή να βυθιστεί ή να τσακιστεί πάνω στα βράχια.

Τότε έσπευσαν ο κ.Σταύρος Κουρής με το μικρό σκάφος - ταξί και ο αλιέας Γιώργος Βενετουλάκης, οι οποίοι κατέβαλαν γιγάντιες προσπάθειες για να ρίξουν ένα σκοινί προς το πλήρωμα προκειμένου να δεθεί και να απομακρυνθεί από το χαμό το πλοίο.

newsit.gr

Δοκιμή ενός μικρού, διθέσιου ηλεκτρικού αεροπλάνου πραγματοποίησε την Δευτέρα η Νορβηγία, με πρόβλεψη για έναρξη πτήσεων με επιβάτες έως το 2025, εάν και εφόσον στον χώρο της αεροπορίας παρατηρηθεί η «πράσινη στροφή» που έκανε τους Νορβηγούς να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου ως προς τις αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ένας από τους διασημότερους Βρετανούς καλλιτέχνες, ο Sting, επισκέπτεται την Αθήνα για δύο μοναδικές μουσικές βραδιές με τον διεθνούς φήμης μουσικό Shaggy, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Ακρόπολη), την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.