Καμίνης: Δημόσια ασφάλεια και συγκοινωνίες να περάσουν στο Δήμο

2018-08-30

Με αφορμή το έγκλημα στου Φιλοπάππου να δοθούν στην Αυτοδιοίκηση μητροπολιτικές αρμοδιότητες, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων. 

Να παραχωρηθούν στην Αυτοδιοίκηση μητροπολιτικές αρμοδιότητες, όπως η δημόσια ασφάλεια και οι συγκοινωνίες, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό στον λόφο του Φιλοπάππου, με θύμα έναν 25χρονο ομογενή.

«Δεν μπορεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να γνωρίζει καλύτερα από έναν δήμο. Σήμερα το υπουργείο έχει διαθέσει ισχυρές δυνάμεις στο Μάτι για να αποτρέψει λεηλασίες στα σπίτια» τόνισε ο κ. Καμίνης. Επίσης, σημείωσε ότι η δημοτική αστυνομία έχει μειωμένο προσωπικό και «ψαλιδισμένες» αρμοδιότητες.

Επίσης, με αφορμή το περιστατικό στου Φιλοπάππου, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο, όπου ο δήμος δεν έχει αρμοδιότητα ούτε για τον φωτισμό.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.