Κακοκαιρία Daniel: Έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες να υπακούουν στις εντολές της πολιτικής προστασίας

2023-09-05

Έκκληση στους πολίτες να υπακούουν στις εντολές της πολιτικής προστασίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στη σκιά της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel. 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η οποία περνά μέσα από τη συμμόρφωση με τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως τόνισε, κάποια καιρικά φαινόμενα ξεπερνούν τις δυνατότητες που έχει ο άνθρωπος να τα αντιμετωπίσει, προσθέτοντας πως, όταν πέφτει πρωτοφανής όγκος νερού, υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Χαρακτήρισε, δε, ακραία τα φαινόμενα που προκαλεί η κακοκαιρία Daniel. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ακραία φαινόμενα δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες όπως η Ισπανία.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως η κλιματική κρίση είναι εδώ, δεν χρειαζόμαστε την επιστήμη για το επιβεβαιώσει το επιβεβαιώνει η ίδια η ζωή».

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές, είπε ότι «δοκιμαστήκαμε αυτό το καλοκαίρι, δεν τα καταφέραμε όσο καλά θα θέλαμε», ενώ στάθηκε στην ανάγκη συστράτευσης ολόκληρης της κοινωνίας και όλου του κράτους σε όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «όλα όσα ξέρουμε έχουν αλλάξει δραματικά». Επεσήμανε πως προηγείται η οργάνωση του κρατικού μηχανισμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στρατηγικός σχεδιασμός και για την αποκατάσταση των περιοχών, σχεδιασμός για το μέλλον. 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.