Κακοκαιρία Daniel: Έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες να υπακούουν στις εντολές της πολιτικής προστασίας

2023-09-05

Έκκληση στους πολίτες να υπακούουν στις εντολές της πολιτικής προστασίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στη σκιά της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel. 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η οποία περνά μέσα από τη συμμόρφωση με τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως τόνισε, κάποια καιρικά φαινόμενα ξεπερνούν τις δυνατότητες που έχει ο άνθρωπος να τα αντιμετωπίσει, προσθέτοντας πως, όταν πέφτει πρωτοφανής όγκος νερού, υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Χαρακτήρισε, δε, ακραία τα φαινόμενα που προκαλεί η κακοκαιρία Daniel. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ακραία φαινόμενα δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες όπως η Ισπανία.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως η κλιματική κρίση είναι εδώ, δεν χρειαζόμαστε την επιστήμη για το επιβεβαιώσει το επιβεβαιώνει η ίδια η ζωή».

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές, είπε ότι «δοκιμαστήκαμε αυτό το καλοκαίρι, δεν τα καταφέραμε όσο καλά θα θέλαμε», ενώ στάθηκε στην ανάγκη συστράτευσης ολόκληρης της κοινωνίας και όλου του κράτους σε όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «όλα όσα ξέρουμε έχουν αλλάξει δραματικά». Επεσήμανε πως προηγείται η οργάνωση του κρατικού μηχανισμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στρατηγικός σχεδιασμός και για την αποκατάσταση των περιοχών, σχεδιασμός για το μέλλον. 

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»

"Αθήνα Ψηλά" δεν είναι μόνο ένα σύνθημα είναι ο στόχος μας, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, Νίκη Αραμπατζή.