Κακοκαιρία Daniel: Έκκληση Μητσοτάκη στους πολίτες να υπακούουν στις εντολές της πολιτικής προστασίας

2023-09-05

Έκκληση στους πολίτες να υπακούουν στις εντολές της πολιτικής προστασίας απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στη σκιά της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel. 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η οποία περνά μέσα από τη συμμόρφωση με τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως τόνισε, κάποια καιρικά φαινόμενα ξεπερνούν τις δυνατότητες που έχει ο άνθρωπος να τα αντιμετωπίσει, προσθέτοντας πως, όταν πέφτει πρωτοφανής όγκος νερού, υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Χαρακτήρισε, δε, ακραία τα φαινόμενα που προκαλεί η κακοκαιρία Daniel. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ακραία φαινόμενα δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες όπως η Ισπανία.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως η κλιματική κρίση είναι εδώ, δεν χρειαζόμαστε την επιστήμη για το επιβεβαιώσει το επιβεβαιώνει η ίδια η ζωή».

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές, είπε ότι «δοκιμαστήκαμε αυτό το καλοκαίρι, δεν τα καταφέραμε όσο καλά θα θέλαμε», ενώ στάθηκε στην ανάγκη συστράτευσης ολόκληρης της κοινωνίας και όλου του κράτους σε όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «όλα όσα ξέρουμε έχουν αλλάξει δραματικά». Επεσήμανε πως προηγείται η οργάνωση του κρατικού μηχανισμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στρατηγικός σχεδιασμός και για την αποκατάσταση των περιοχών, σχεδιασμός για το μέλλον. 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.