Καιρός : Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο τη Δευτέρα

2023-09-10

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τη Δευτέρα θα είναι οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο. Μέχρι το απόγευμα θα έχουν τοπικά ένταση 8 με 9 μποφόρ. Από την Τρίτη εξασθενούν σημαντικά. 

Η θερμοκρασία θα αρχίσει από την Τρίτη να ανεβαίνει. Μέχρι την Πέμπτη γενικά ηλιόλουστος καιρός στη χώρα. Την Παρασκευή κάποιες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο. Τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 31 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιόλουστος καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS - Πηγή  ERTNEWS.gr

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο της έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φροντίδας και προστασίας των ζώων συντροφιάς»