Καιρός : Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο τη Δευτέρα

2023-09-10

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τη Δευτέρα θα είναι οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο. Μέχρι το απόγευμα θα έχουν τοπικά ένταση 8 με 9 μποφόρ. Από την Τρίτη εξασθενούν σημαντικά. 

Η θερμοκρασία θα αρχίσει από την Τρίτη να ανεβαίνει. Μέχρι την Πέμπτη γενικά ηλιόλουστος καιρός στη χώρα. Την Παρασκευή κάποιες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο. Τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 31 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιόλουστος καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS - Πηγή  ERTNEWS.gr

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.