Και για την....ανάγκη σου στη Μύκονο θα πληρώσεις!

2018-06-21

Για να μπει κανείς στις δημόσιες τουαλέτες της Μυκόνου πρέπει να πληρώσει, και μάλιστα ακριβά.

Σύμφωνα με το protothema.gr, υπάρχει ένας κερματοδέκτης, ολόιδιος σχεδόν με τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων που συναντάς στο μετρό. Μια κυρία που εργάζεται ως υπάλληλος στα δημόσια αποχωρητήρια είναι πρόθυμη να εξηγήσει τον τρόπο πληρωμής με το κόστος να είναι ένα ευρώ.

Δεν ξεμπερδεύεις όμως μόνο με το κέρμα που ρίχνεις. Αμέσως μετά, πρέπει να περάσεις μία μεταλλική μπάρα ελέγχου και πρέπει να τοποθετήσεις το εισιτήριο σου στον αναγνώστη barcode, όπως συμβαίνει στο μετρό, σε στάδια και αεροδρόμια.

Μόλις το μηχάνημα σκανάρει το εισιτήριο τότε ανοίγουν οι μπάρες. Ο δήμος Μυκόνου εισπράττει ενοίκιο 1.950 ευρώ για πέντε χρόνια από την εταιρεία που ανακαίνισε τις δημόσιες τουαλέτες, ενώ το καθημερινό κόστος συντήρησης ( βλάβες, μισθός καθαριστριών) βαραίνει την μισθώτρια εταιρεία.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.