Ιταλική pizza με ρόκα και προσούτο !

2023-09-10

Πίτσα με προσούτο και ρόκα, σε Ιταλική ζύμη για α-π-ί-θ-α-ν-α αποτελέσματα! Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και θα δείτε πόσο εύκολα και απλά θα ετοιμάσετε την πίτσα σας στο σπίτι, για ένα χαλαρό βράδυ με ταινία στο σπίτι ή για ένα κάλεσμα σε φίλους με ιταλικό ταπεραμέντο! 

Μη ξεχάσετε να φτιάξετε και μια πίτσα μαργαρίτα ή μια αυθεντική καρμπονάρα!

Tip! Τη ζύμη αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για πεϊνιρλί!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • 375γρ. νερό χλιαρό
  • 375γρ. παραδοσιακό αλεύρι μπλέ τύπου 70%
  • 250γρ αλεύρι πολυτελείας λευκό 55%
  • 125 αλεύρι ζυμωτό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή (9γρ.)
  • 38γρ. ηλιέλαιο
  • 35γρ. εβαπορέ γάλα
  • 15γρ. ζάχαρη
  • 12γρ. αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 300γρ. γκούντα
  • 300γρ. μοτσαρέλα
  • 300γρ. cheddar
  • 2 ντομάτες σε φέτες
  • ½ ματσάκι ρόκα
  • 100γρ. προσούτο

Ιταλική πίτσα με προσούτο – Η συνταγή

  1. Για τη ζύμη: Βάζουμε ένα ποτηράκι από το νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά σε μια μπασίνα (μπολ) και την αφήνετε να δουλέψει. Ανακατεύουμε όλα τα άλευρα με το αλάτι και, όταν είναι έτοιμη η μαγιά (θα έχει αφρίσει), βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω στον πάγκο. Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου και στη συνέχεια βάζουμε αλεύρι στον πάγκο μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 200γρ και ανοίγουμε με τη βοήθεια του αλευριού.
  2. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ταψί που έχουμε λαδώσει από κάτω και βάζουμε τα τυριά και την ντομάτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ελαιόλαδο. Αν θέλουμε, ρίχνουμε και κομμάτια ρόκας και προσούτο.

Μικρά Μυστικά Για Την Παρασκεύη Της Πίτσας

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι "μπλέ τύπου" με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αν θέλετε να κάνετε ατομικές πίτσες η ποσότητα του αλευριού μπορεί να γίνει 200γρ ή απλά χωρίστε στη μέση το ζυμάρι!
  • Απλώστε στο ταψί σας, αφού έχετε αλείψει με λάδι από κάτω και από πάνω αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, βάζοντας υλικά της αρεσκείας σας!
  • Ψήνετε στους 190 βαθμούς!

Για περισσότες υπέροχες συνταγές και συμβουλές, κάντε εγγραφή στο κανάλι μου στο Youtube για video με συνταγές!

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στο Petros-Syrigos.com 

Την εποχή που η οδός Πατησίων ήταν ακόμη χωματόδρομος και οι δεσποινίδες ανασήκωναν λιγάκι τα φορέματά τους για να μη σκονιστούν από τον δρόμο, την ώρα που έκαναν τη βόλτα τους στην περίφημη κηπούπολη Κυπριάδου, ένας Κεφαλλονίτης εφοπλιστής, ο Γιαννουλάτος, έχτισε ή αγόρασε ένα εντυπωσιακό κτίριο το οποίο διασώζεται ακόμη και σήμερα, στη συμβολή...

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλημμύρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»