Ιστορικό ξενοδοχείο της Αθήνας αναζητά αγοραστή

2018-05-10

Λήγει την Παρασκευή η προθεσμία κατάθεσης ενδιαφέροντος για τη μακροχρόνια μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου 4 αστέρων Εσπέρια δυναμικότητας 176 δωματίων επί της οδού Σταδίου 22 και Εδουάρδω Λω.

Για την διενέργεια του διαγωνισμού του ακινήτου ιδιοκτησίας του πρώην Ταμείου Νομικών είχε προηγηθεί διαδικασία προσδιορισμού της μισθωτικής αξίας του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου του κινητού εξοπλισμού του για την εκμίσθωση του ως ξενοδοχείο, καθώς και για την εκμίσθωση των τεσσάρων ανεξαρτήτων καταστημάτων που στεγάζονται στο ίδιο κτήριο.

Επίσης, την ίδια ημερομηνία λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφερόντος για την εκμίσθωση του ξενοδοχείου Αthens Inn (Βικτ. Ουγκώ 13).

Οι ενδιαφερόμενοι

Οπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς ακινήτων, μεταξύ των ομίλων που είναι πιθανό να καταθέσουν προσφορά για το Esperia Palace, περιλαμβάνονται ο όμιλος Λασκαρίδη, ο ομογενής επενδυτής κ. Δουζόγλου (έχει ήδη αποκτήσει και κτίριο του ΟΤΕ επί της Σταδίου, δίπλα στην Παλαιά Βουλή, επίσης με πρόθεση δημιουργίας ξενοδοχείου), ο όμιλος Σαββίδη (Dimera) που επιδιώκει την απόκτηση παρουσίας και στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, όπως επίσης και οι δύο μεγάλες ΑΕΕΑΠ, Grivalia Properties και Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, χωρίς ασφαλώς να θεωρείται τίποτα δεδομένο επί του παρόντος.

Πριν από λίγους μήνες, η Grivalia είχε διεκδικήσει και το King's George στην πλ. Συντάγματος, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού της Eurobank, το οποίο εν τέλει κατέληξε στη Λάμψα του ομίλου Λασκαρίδη, η οποία ως μισθωτής είχε δικαίωμα πρώτης προτίμησης, προκειμένου να καταθέσει ποσό ίσο με την καλύτερη προσφορά για το ακίνητο, κάτι που τελικά και έπραξε, επενδύοντας 43 εκατ. ευρώ.

Ασφαλώς, στους παραπάνω «παίκτες» θα πρέπει να προστεθούν και παραδοσιακοί ξενοδοχειακοί όμιλοι, που έχουν εκφράσει τις προθέσεις περαιτέρω επέκτασής τους στην Αθήνα, συμμετέχοντας και σε σχετικούς διαγωνισμούς, όπως η Hyatt, η Wyndham-Zeus, ο όμιλος Αφοί Μουσαμά και η Accor, αλλά και η Hard Rock International, η οποία διεκδίκησε και το ακίνητο της ΑΤΕ (King's Palace) στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου.

Σημειωτέον ότι εκτός από το ξενοδοχείο, προς εκμίσθωση βρίσκονται επίσης και τέσσερα καταστήματα στο ισόγειο του κτιρίου.

Το ξενοδοχείο ήταν από τα πρώτα που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω της οικονομικής κρίσης, το 2010, καθώς μάλιστα λόγω νομικού κωλύματος, το Ταμείο Νομικών αδυνατούσε να συναινέσει στο αίτημα έκπτωσης επί του ενοικίου που είχε συμφωνηθεί με τον τότε εκμισθωτή, τον όμιλο του Μ. Καλλίγερου.

athens984.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.