Ήρθε στην Ελλάδα το νέο Citroen C4 Cactus

2018-03-29

Ένα μοντέλο ανατρεπτικό, με δική του προσωπικότητα και χαρακτηριστικά που δεν συναντάς σε κανένα άλλο αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη στην ελληνική αγορά.  Ο λόγος για το νέο Citroen C4 Cactus, ένα μοντέλο που το... γνωρίζουμε από το 2014, και το οποίο άλλαξε, προς το καλύτερο.


Αυτοκίνητο με προσωπικότητα
Το βλέπεις και καταλαβαίνεις πως είναι μοναδικόΕξωτερικά με μία απλή ματιά μπορεί ο καθένας να καταλάβει την προσωπικότητα που το διακρίνει.
Ωστόσο στη νέα γενιά ένα χαρακτηριστικό που καθιστά μοναδικό το γαλλικό μοντέλο αφορά στην άνεση που προσφέρει στους επιβάτες αλλά και στην ξεχωριστή καμπίνα που σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον.

To εσωτερικό του γαλλικού μοντέλου


Εσωτερικά
Ανοίγοντας την πόρτα και μπαίνοντας μέσα στην καμπίνα διαπιστώνεις και το επίπεδο διαφορετικότητας Συνδυασμός ρετρό και σύγχρονων στοιχείων...από άλλα αυτοκίνητα. Οι ιμάντες στις πόρτες, το ανάγλυφο μοτίβο στο ντουλαπάκι του συνοδηγού κ.ά. σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεται σε ένα μοναδικό μοντέλο που συνδυάζει ρετρό και σύγχρονα χαρακτηριστικά όπως, οθόνη αφής στην κεντρική, ψηφιακό πίνακα οργάνων κ.ά.
Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο που... αρέσει στο μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων οδηγών αφορά στη μεγάλη γυάλινη οροφή που καλύπτει σχεδόν όλη την επιφάνεια και είναι φτιαγμένη από τέτοιο υλικό που δεν επιτρέπει στον ήλιο να εισβάλει στην καμπίνα. 

Άνεση...
Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα άνετα καθίσματα που θυμίζουν πολυθρόνες σπιτιού και θα λατρέψουν οι επιβάτες που αναζητούν άνεση.  

Τα εμπρός καθίσματα διαθέτουν... γέμιση με νέο αφρό υψηλής πυκνότητας που προσφέρουν βέλτιστη άνεση αποτρέποντας οποιαδήποτε καθίζηση μετά από πολλές ώρες στο τιμόνι, όπως επίσης αποτρέπει και τη γήρανση του καθίσματος μετά από πολυετή χρήση. 

Κινητήρες - εκδόσεις
Από πλευράς μηχανικών συνόλων υπάρχει η επιλογή κινητήρων βενζίνης και diesel. Η υψηλότερης απόδοσης έκδοση βενζίνης είναι διαθέσιμη με τον υπερτροφοδοτούμενο 1.2 λίτρων με 130 ίππους ενώ υπάρχει ακόμα ένας με 110 άλογα.
Η βασική έκδοση κινείται από τον PureTech 82 (1.200 κ.εκ.), που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων. Αρχικά από πλευράς diesel είναι διαθέσιμη η έκδοση 1.6 με τους 100 ίππους ενώ από το ερχόμενο φθινόπωρο θα πωλείται και ένας ακόμη κινητήρας πετρελαίου που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και θα αποδίδει 120 ίππους.

Οι τιμές του Citroen C4 Cactus ξεκινούν από τα 14.850 ευρώ ενώ η εργοστασιακή εγγύση αγγίζει τα πέντε χρόνια.

Για να δείτε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις εκδόσεις του C4 Cactus πατήστε ΕΔΩ  

zougla.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.