Ηλεκτρικό καλώδιο θα συνδέει την Αίγυπτο με την Αττική

2017-11-23

Τι αφορά το φιλόδοξο σχέδιο EuroAfrica Interconnector που ανέφερε μιλώντας στη Λευκωσία ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην ομιλία του μετά τη σημερινή τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρυ στη Λευκωσία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για εμβάθυνση των ενεργειακών σχέσεων των τριών χωρών μέσω της ανάπτυξης του EuroAfrica Interconnector, ένα έργο που φιλοδοξεί να μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια από την Αφρική προς την Ευρώπη. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:

"Η συνεργασία μας αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ευρώπη και Αφρική και το στρατηγικής σημασίας έργο EuroAfrica Interconnector είναι αυτό που μπορεί να συνδέσει την αγορά της Β. Αφρικής με αυτή της Ευρώπης μέσω της Κρήτης και της Κύπρου. Με τον τρόπο αυτό και η Αίγυπτος θα καταστεί ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για ανανεώσιμες μορφές ενέργειας και θα φέρει πιο κοντά τις οικονομίες μας".

Σύμφωνα με τους εμπνευστές του εν λόγω έργου, ο EuroAfrica Interconnector θα είναι υποθαλάσσιο ηλεκτρικό καλώδιο που θα συνδέει τα αιγυπτιακά, κυπριακά και ελληνικά δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας με την ηπειρωτική Ευρώπη και προορίζεται να αποτελέσει ενεργειακή γέφυρα σύνδεσης των τριών χωρών με το ευρωπαϊκό ηλεκτρικό δίκτυο δυναμικότητας 2000 MW.

Σχετικό μνημόνιο κατανόησης υπογράφηκε μεταξύ της εταιρείας του EuroAfrica Interconnector και της αιγυπτιακής εταιρείας ηλεκτρισμού EEHC για τη διεξαγωγή των σχετικών μελετών του έργου στις 2 Φεβρουαρίου στο Κάϊρο.

Όπως είναι φυσικό, ο EuroAfrica θα μπορούσε να συνδυαστεί ιδανικά με τον EuroAsia Interconnector που προβλέπει διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, ώστε να μεταφέρεται όλο το ρεύμα μέσω ενιαίας γραμμής προς την Ελλάδα.

Ακόμα, πάντως, και τα δύο έργα βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και θα χρειαστούν πολλές ακόμα πρωτοβουλίες για να προχωρήσουν.

news247.gr

Τον περασμένο Μάρτιο ο δήμος Τρικκαίων, έγινε ο πρώτος δήμος της Ελλάδας, με τεχνολογία 5G. Τότε, στο Δημαρχείο Τρικκαίων υπογράφτηκε προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον δήμο, τη γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την e-trikala ΑΕ, προκειμένου το επόμενο διάστημα...

Η χρήση δημόσιου Wi-Fi μπορεί να είναι επικίνδυνη, προειδοποιούν οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, καθώς τα δωρεάν hotspot μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κλαπούν προσωπικές πληροφορίεςτων χρηστών που συνδέονται σε αυτά.

Η 26χρονη, απόφοιτος οικονομικού Πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη, Σου Αϊχάν, αποφάσισε ότι είναι αρκετά έξυπνη και επίσης αρκετά διαβασμένη, ώστε να διεκδικήσει χρήματα στην τουρκική έκδοση του παιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»

Το αυτοκίνητό μας είναι γεμάτο κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ. Δεν μπορούμε να τα δούμε, αλλά είναι πάντα ενεργά όποτε οδηγούμε. Παρόλο που αυτά τα βοηθήματα δεν μας εμποδίζουν να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο, προσφέρουν σημαντική ασφάλεια και άνεση στις ημερήσιες μετακινήσεις μας.