Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Εγκαινιάζοντας τη νέα διαδικτυακή μουσική σειρά #snfccAtHome

2020-04-16

Το #snfccAtHome σας προσκαλεί να ανακαλύψετε το πρόγραμμά του για την εβδομάδα 20-26/04, εγκαινιάζοντας τη νέα διαδικτυακή μουσική σειρά #snfccAtHome: music, στην οποία, κάθε Σάββατο, καταξιωμένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν solo συναυλίες, σε ζωντανή αναμετάδοση, από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας αυστηρά τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Η live σειρά συναυλιών ξεκινά το Σάββατο 25/04 στις 21.00 με τον συνθέτη, performer και πολυοργανίστα Theodore, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ΚΠΙΣΝ τον Ιούλιο του 2017, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Music Escapades.

Στη δεύτερη συνάντηση της διαδικτυακής ηχητικής σειράς Αναγνώσεις, την Τετάρτη 22/04 στις 19.00, ο Μανώλης Μαυροματάκης ζωντανεύει το αριστούργημα του Εμμανουήλ Ροΐδη, Ψυχολογία Συριανού συζύγου (1894), που αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας της Σύρου της εποχής, δοσμένη με το απαράμιλλο σατιρικό ύφος του συγγραφέα. Ακόμη, όσο μένουμε σπίτι φροντίζουμε να παραμένουμε δραστήριοι και βάζουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας, ξεκινώντας τη μέρα με τα νέα διαδικτυακά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ, Yoga, Pilates και Tai Chi.

Τα αθλητικά προγραμμάτα σχεδιάζει και υλοποιεί η ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος. Η επόμενη εβδομάδα ξεκινά με νέες δραστηριότητες για παιδιά, οι οποίες φέρνουν το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στο σπίτι και παρουσιάζουν αυτοσχέδια φανζίν (fan-zine) σχεδιασμένα από μαθητές που επισκέφτηκαν το ΚΠΙΣΝ. Στο Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, την Κυριακή 26/04 στις 19.00 o Ορφέας Αυγουστίδης, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Κατερίνας Ευαγγελάτου, ζωντανεύει την αριστουργηματική νουβέλα του Νικολάι Γκόγκολ, Η μύτη.

Tέλος, τα Jazz Chronicles φέρνουν δύο ξεχωριστές ηχογραφημένες συναυλίες: την Αγγελική Τουμπανάκη μαζί με ένα σύνολο μουσικών την Τρίτη 21/04 στις 20.00 και το Σωκράτης Σινόπουλος Quartet την Πέμπτη 23/04 στις 20.00.