Ιδιωτικοποιήσεις στο Δήμο Αθηναίων; - Στο Δ.Σ. σήμερα εργαζόμενοι [Καταγγελία]

2018-04-02

Για επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους Σωματεία του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή την εισαγωγή, σήμερα, προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο, την αντικατάσταση των φωτιστικών της πόλης στο σύνολό τους με φωτιστικά σώματα τύπου LED, μέσω ΣΔΙΤ.

Οι εργαζόμενοι - οι οποίοι είναι έτοιμοι για δυναμική παρέμβαση στο Δ.Σ. σήμερα στις 14:00 - αναφέρουν για κόστος, «που υπερβαίνει κατά πολύ αντίστοιχο έργο που υλοποιείται από την Δ/νση Ηλεκτρολογικού» - 45.000.000 € - και συντήρηση από τον ανάδοχο του έργου για τα προσεχή 12 έως 15 χρόνια.

H ανακοίνωση

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Αθήνα 30/03/18

«Την Δευτέρα 2/4/2018 εισάγεται προς ψήφιση στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ η πρόταση του κου Δημάρχου που αφορά την αντικατάσταση των φωτιστικών της πόλης των ΑΘΗΝΩΝ στο σύνολό τους με φωτιστικά σώματα τύπου LED, μέσω ''ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ '', δηλαδή πλήρης ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας, όπως και την συντήρηση του έργου καθ΄ όλη την διάρκεια της σύμπραξης από τον ιδιώτη για τα προσεχή 12 έως 15 χρόνια.

Μετά τις δύο έγγραφες τοποθετήσεις τις Δ/νσης Ηλεκτρολογικού προς τον κο Γεν. Γραμματέα που επεσήμαναν τις ενστάσεις - επιφυλάξεις ως προς το ασύμφορο του έργου οι οποίες και αγνοήθηκαν, αυτό τελικώς εισάγεται προς ψήφιση...

Το κόστος της πρότασης της Δημοτικής αρχής (45.000.000 €) υπερβαίνει κατά πολύ αντίστοιχο έργο που υλοποιείται από την Δ/νση Ηλεκτρολογικού.

Στην υπό ψήφιση πρόταση υπάρχουν ανακρίβειες και «σκοτεινά σημεία», που εστιάζονται κυρίως στις καταναλώσεις ρεύματος φωτισμού όπως και υπερτιμολογήσεις υλικών και παροχής υπηρεσιών.

Διαφωνούμε κάθετα με την οριζόντια προσέγγιση της Δημοτικής Αρχής που επιλέγει το ΣΔΙΤ σαν μοναδική πηγή ενεργειών (παρά την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου) απαξιώνοντας εργαλεία χρηματοδότησης όπως ΕΣΠΑ, ΤΠκΔ καθώς και την δυνατότητα που διαθέτει από τα ουκ ολίγα Ανταποδοτικά Τέλη που εισπράττει κατ΄ έτος.

Κατόπιν των παραπάνω επισημάνσεων φαίνεται καθαρά η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να αλλοιώσει τον Δημόσιο χαρακτήρα της Δ/νσης Ηλεκτρολογικού παραχωρώντας τον έλεγχο του φωτισμού της πόλης σε ιδιώτη με όποιο κόστος, δεσμεύοντας τις επόμενες τρεις Δημοτικές αρχές και θέτοντας σε ομηρία τους πολίτες των Αθηνών σε περίπτωση πτώχευσης της αναδόχου εταιρείας και αδυναμίας της να εκτελέσει το έργο καθ΄ όσον θα έχει τον πλήρη έλεγχο του ηλεκτροφωτισμού της πόλης χωρίς να παρέχει καμία τεχνογνωσία για την λειτουργία του.

Η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Δ/νσης Ηλεκτρολογικού είναι μόνο η αρχή.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2/4/2018 ΣΤΙΣ 14.00 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΣΕΗΔΑ, {ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ}

ΣΕΔΑ {ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ}

ΕΕΔΑ {ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ}

ΣΥΛ. ΥΠ. ΟΝΑ

ΣΩΜ. ΔΗΜ. ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΣΟΑΔΑ {ΟΔΗΓΟΙ}

ΣΥΛ. ΔΙΠΛ. ΜΗΧ. ΑΝΩΤ, ΣΧ. Δ.Α. {ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ}

ΕΣΔΑ {ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ}

ΑΝ. ΣΩΜ. ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝ. ΥΠ. Δ.Α. {ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ}

ΣΕΟΤΑ {ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ}

ΕΔΥΤΥΔΑ {ΤΕΧΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ Δ.Α.}

ΣΕΤΥΔΑ {ΟΔΟΠΟΙΙΑ}»

epoli.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.