Ιατρείο μνήμης από τον δήμο Αθηναίων στο Κουκάκι

2018-04-12

Μνημόνιο συνεργασίας για την παροχή υπηρεσιών νοητικής ενδυνάμωσης σε άτομα τρίτης ηλικίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα άνοιας, υπέγραψε ο δήμος Αθηναίων με την ψυχογηριατρική εταιρία «ΝΕΣΤΩΡ» (ΕΓΓΕ). 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά και με διάρκεια δύο ετών στη Λέσχη Φιλίας Κουκακίου, στην οδό Δράκου 26-28, όπου κάθε Τρίτη, αρχής γενομένης από την Τρίτη 17 Απριλίου, και κατόπιν ραντεβού, θα παρέχονται δωρεάν, υπηρεσίες υποστήριξης των ατόμων που βρίσκονται αντιμέτωπα με το φάσμα της άνοιας.

Για ραντεβού αλλά και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας «ΝΕΣΤΩΡ» στα τηλέφωνα: 2103811612, 2103840317 κάθε Πέμπτη τις ώρες μεταξύ 10.00 και 14.00.

Όπως ενημερώνει ο δήμος Αθηναίων, η κοινωνική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής Ευρωπαϊκής δράσης (Joint Action-DEM2) για την ανάπτυξη των Φιλικών προς την Άνοια Κοινοτήτων (WP7 Dementia Friendly Communities - DFC) και στοχεύει:

- Στην πρόληψη της άνοιας

- Στην προσφορά υπηρεσιών σε ασθενείς με άνοια και τους φροντιστές τους

- Στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άνοια και τη μείωση του στίγματος της νόσου

- Στη βελτίωση των δημόσιων χώρων και της πρόσβασης ασθενών με άνοια

Παράλληλα θα λειτουργούν Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης, Καφέ «παλαιών αναμνήσεων», Café φροντιστών και διαγενεακά προγράμματα.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες απευθύνονται στους κατοίκους και δημότες του δήμου Αθηναίων με προτεραιότητα στα μέλη των Λεσχών Φιλίας του δήμου Αθηναίων και τελούν υπό την ευθύνη της ψυχολόγου Ιωάννας Σμυρνή.

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.