Ιαπωνικά σχέδια για σύστημα αυτόνομων οχημάτων στο Τόκιο έως το 2020

2018-06-06

Μία υπηρεσία αυτόνομων οχημάτων ενδεχομένως να έχει τεθεί σε λειτουργία στους δημόσιους δρόμους του Τόκιο εγκαίρως για τους Ολυμπιακούς του 2020, καθώς η Ιαπωνία επιδιώκει να ενισχύσει τις επενδύσεις πάνω στις νέες τεχνολογίες για να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με παρουσίαση κυβερνητικής στρατηγικής τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το Reuters, η στρατηγική αυτή, που παρουσιάστηκε σε συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, περιλαμβάνει και σχέδια για την ανάπτυξη virtual σταθμών ενέργειας στο δημοσιονομικό έτος που τελειώνει τον Μάρτιο του 2022. Οι προτάσεις αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δημοσιονομικών και οικονομικών πολιτικών που η κυβέρνηση σχεδιάζει να έχει συντάξει μέχρι το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με το σχετικό review που παρουσιάστηκε, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αρχίσει τις δοκιμές ενός συστήματος αυτόνομων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους κάποια στιγμή μέσα σε αυτό το έτος, με σκοπό την έναρξη λειτουργίας μιας υπηρεσίας αυτόνομων οχημάτων για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020. Η κυβέρνηση στη συνέχεια θα προσπαθήσει να αρχίσει να εκμεταλλεύεται εμπορικά το σύστημα αυτό ως το 2022.

Γενικότερα, οικονομολόγοι διαβλέπουν μεγάλες δυνατότητες στην ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομων οχημάτων και τεχνητής νοημοσύνης, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού και της μείωσης του εργατικού δυναμικού. Παρόλα αυτά, οι ιαπωνικές εταιρείες δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τις κινεζικές, ευρωπαϊκές και αμερικανικές επιχειρήσεις ως προς την εφαρμογή τέτοιων καινοτομιών στις εργασιακές πρακτικές τους.

Από τότε που ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού, το 2012, ο Άμπε έχει φέρει μια σειρά σταδιακών αλλαγών που έχουν ενισχύσει την οικονομία, φέρνοντας περισσότερες γυναίκες στο εργατικό δυναμικό, αυξάνοντας την προσέλευση τουριστών και σταδιακά «ανοίγοντας την πόρτα» σε περισσότερους ξένους εργαζομένους. Η φετινή στρατηγική ανάπτυξης επικεντρώνεται περισσότερο στην τεχνολογία και στην αλλαγή κάποιων κανονισμών προκειμένου να διευκολύνονται οι εταιρείες στις δραστηριότητές τους. Επίσης, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αλλάξει τους κανόνες στα πανεπιστήμια, προκειμένου να μπορούν φοιτητές να παίρνουν πτυχία που απαιτούνται για να εργαστούν στην τεχνητή νοημοσύνη.

Σε ό,τι αφορά στους virtual εικονικούς σταθμούς ενέργειας, στην ουσία θα πρόκειται για διασύνδεση πολλών μικρών συστημάτων παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, για να μπορούν να λειτουργούν συλλογικά ως ένας μεγάλος σταθμός παραγωγής ενέργειας, εξοικονομώντας χρήματα για τους διαχειριστές δικτύων διανομής.

naftemporiki.gr

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει να λειτουργεί στην Αττική το πρώτο κατάστημα γειτονιάς της αλυσίδας My Market, ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο της επιχείρησης στη μεσαία λιανική. Θα ακολουθήσουν καταστήματα και στην επαρχία.

«∆ιακοπές αλά Ελληνικά» απολαµβάνει αυτές τις ηµέρες ένας από τους πλουσιότερους Αµερικανούς και µεγάλος πολέµιος του πλανητάρχη Ντόναλντ Τραµπ, o 76χρονος Μπάρι Ντίλερ, µε την Γερμανίδα πριγκίπισσα σύζυγό του και σχεδιάστρια µόδας Νταϊάν φον Φίρστενµπεργκ.

Από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς. Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του δεν φανταζόταν ο Ντίνος Καρύδης, όταν έφευγε από το σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου για να πάει στην πλατεία Συντάγματος με τη φίλη του Γωγώ Αντζολετάκη, ότι μερικές ώρες αργότερα θα «λύγιζε» εν μέσω των επεισοδίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, θέλοντας να βρεθεί κάποια λύση σε ένα θέμα που μεταλλάσσεται διαρκώς, διότι και η Airbnb εξελίσσεται και αλλάζει, έχει απευθύνει πρόσκληση προς μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως είναι η Βαρκελώνη, το Βερολίνο και το Άμστερνταμ, ώστε εκπρόσωποί τους να έρθουν στην Αθήνα και να συζητήσουν το ζήτημα με την...