Η Rosie το νέο ρομπότ της Nissan που αρέσκεται... να κοπανάει πόρτες

2017-11-15

Η Nissan ενέταξε προσφάτως στο δυναμικό του εργοστασίου της στο Michigan, τη Rosie, ένα νέο ρομπότ 1,5 τόνου το οποίο επιφορτίζεται αποκλειστικά με το να ανοιγοκλείνει πόρτες αυτοκινήτων διασφαλίζοντας ότι θα επιδεικνύουν την απαιτούμενη ανθεκτικότητα και μετά την καταπόνηση πολύχρονης χρήσης και ενίοτε «κατάχρησης». 

Εξ ου και οι δυνατότητες της Rosie δεν περιορίζονται απλώς στο να ανοιγοκλείσει τις πόρτες ενός αυτοκινήτου αλλά να προσομοιώσει σε μόλις τρεις ημέρες την καταπόνηση της χρήσης μιας πόρτας αυτοκινήτου μετά από 10 χρόνια ιδιοκτησίας.
Έτσι η Rosie ανοιγοκλείνει μια πόρτα αυτοκινήτου κάθε έξι δευτερόλεπτα, εξομοιώνοντας την χρήση 10 ετών, διάστημα κατά το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μια πόρτα αυτοκινήτου θα ανοίξει και θα κλείσει περί τις 45.000 φορές.

auto.in.gr

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη αυξήθηκαν 5,1% τον Ιούνιο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ΕΕ, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Ισπανία αντιστάθμισαν την πτώση της ζήτησης στη Βρετανία και στην Ιταλία.

Αυστηρότεροι θα γίνουν στο εξής οι έλεγχοι στα ΚΤΕΟ για τα οχήματα, καθώς οι βεβαιώσεις τεχνικού ελέγχου θα εκδίδονται πλέον με βάση τα προηγούμενα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι ελεγκτικές υπηρεσίες.