Η Αθήνα στους πλέον ασφαλείς προορισμούς

2017-09-05

Η Ελλάδα, και η Αθήνα ειδικότερα, κατατάσσονται στους πλέον ασφαλείς προορισμούς, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, στους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας στην οποία παραβρέθηκε χτες, αποδίδοντας το γεγονός αυτό, στο πλέγμα δράσεων που εφαρμόζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Αστυνομία.

Ο κ. Αναγνωστάκης χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα που καταγράφονται από τις δράσεις της αστυνομίας και τόνισε ότι αυτό είναι καθοριστικής σημασίας στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας στον οικονομικό τομέα, καθώς η ασφάλεια συνδέεται αναπόσπαστα με την ανάπτυξη και κυρίως με την προοπτική του τουριστικού προϊόντος.

Η συνάντηση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της «Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας», με αντικείμενο την συζήτηση επί θεμάτων που απασχολούν το κέντρο και τις υπόλοιπες περιοχές της πρωτεύουσας, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την καλύτερη διευθέτησή τους.

Τον γενικό γραμματέα συνόδευαν ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ταξίαρχος Δημήτριος Μουστακαλής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι υπηρεσιακοί παράγοντες παρουσίασαν το γενικό πλάνο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου, που εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας και αναφέρθηκαν στα ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας ενώ προχώρησαν σε αποτίμηση των δράσεων.

Ο κ. Αναγνωστάκης προσκάλεσε τους παρισταμένους, στη συνάντηση που θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση και να διατυπωθούν ολοκληρωμένες απόψεις και προτάσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ