H Ζωή κάνει δικό της κανάλι

2017-10-31

Για τον Ιανουάριο ανανέωσε το «ραντεβού» της με τους πολίτες, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την ολοκλήρωση των εργασιών του τριήμερου Συνεδρίου της Πλεύσης Ελευθερίας.

Τη συζήτηση της τελευταίας ημέρας των εργασιών, απασχόλησαν τα ζητήματα του Τύπου και του Πολιτισμού, με το σύνολο των ομιλητών να στηρίζουν τις δράσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τόνισε ότι ρίχνει το βάρος στα ηλεκτρονικά μέσα που εξασφαλίζουν την άμεση πρόσβαση των πολιτών στους πολιτικούς φορείς.

Όπως τονίστηκε σε Γαλλία, Καταλονία και Βέλγιο υπάρχουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες ώστε οι πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση στην ενημέρωση αλλά και να μεταφέρουν τις απόψεις τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, εξέφρασε την πρόθεσή της για τη δημιουργία τηλεοπτικής διαδικτυακής πλατφόρμας η οποία θα στηρίζεται από τους πολίτες και θα εξυπηρετεί τους πολίτες. Ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την αναβάθμιση του ιστότοπου της Πλεύσης με στόχο τη διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες.

Από τους ομιλητές υπογραμμίστηκε τόσο η ανάγκη για ανεξάρτητη δημοσιογραφία όσο και η ανάγκη να υποστηριχθούν πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τάχθηκε υπέρ των πολιτιστικών εκδηλώσεων που ενώνουν τους λαούς παρά τις οποίες διάφορες προκύπτουν από τις πολιτικές επιταγές. Τόνισε την υποστήριξη της σε πολιτιστικά δρώμενα κάνοντας ειδική αναφορά σε εκδηλώσεις όπως η documenta14 την οποία μοιράζονται οι επισκέπτες και οι καλλιτέχνες της.

Με την υπόσχεση «δίνουμε το λόγο στους πολίτες« η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για τον Ιανουάριο.

seleo.gr

Πριν λίγες μέρες, στις 8 Αυγούστου 2018, ο διεθνής οίκος Apolitical δημοσίευσε τη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων στην ψηφιακή διακυβέρνηση, με βάση την επιρροή που έχουν στον καθορισμό των εξελίξεων σε παγκόσμια κλίμακα.

Μηχανικοί του Rutgers University- New Brunswick δημιούργησαν ένα «έξυπνο» περιβραχιόνιο με ασύρματη σύνδεση σε smartphones, το οποίο, όπως ευελπιστούν, θα φέρει επανάσταση στον χώρο των συσκευών παρακολούθησης της υγείας και του περιβάλλοντος των χρηστών τους.

Τον περασμένο Μάρτιο ο δήμος Τρικκαίων, έγινε ο πρώτος δήμος της Ελλάδας, με τεχνολογία 5G. Τότε, στο Δημαρχείο Τρικκαίων υπογράφτηκε προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον δήμο, τη γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την e-trikala ΑΕ, προκειμένου το επόμενο διάστημα...

Βιβλίο για τη γεμάτη λάμψη αλλά και φουρτούνες για την ζωή του Τόλη Βοσκόπουλου βρίσκεται στα... σκαριά και μάλιστα πρόκειται να το επιμεληθεί εξολοκλήρου η σύζυγός του Άντζελα Γκερέκου.

Το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει την Αριστοφανική κωμωδία «Πλούτος» για τρεις μοναδικές παραστάσεις στην Αθήνα. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Εθνικό Θέατρο της Σερβίας, όπου τη διασκευή -σκηνοθεσία υπογράφει ο Nikita Milivojevic.