Γυμνόστηθες Femen διαδήλωσαν κατά της Black Friday (βίντεο)

2017-11-24

Μέλη της οργάνωσης «Femen» διαδήλωσαν γυμνόστηθες σε εμπορικό κέντρο στο Κίεβο. Παίρνοντας αφορμή από τον θεσμό της «Black Friday» που άρχισε να κάνει την εμφάνισή του και στην Ουκρανία, βρήκαν ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν κατά του προέδρου της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο.

Είχαν γράψει στο στο σώμα τους «Black Friday» και στην πλάτη τους «Sale Roshen», το όνομα αλυσίδας, ιδιοκτησίας Ποροσένκο, που είναι και από τις μεγαλύτερες στον κόσμο στην κατασκευή προϊόντων ζαχαροπλαστικής.
Τα μέλη των «Femen» κατέστρεφαν για πέντε λεπτά ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, ώσπου απομακρύνθηκαν από τους άνδρες της ασφάλειες του κτιρίου.

Τα νέα για το άνοιγμα όχι ενός, αλλά δυο σινεμά στην Αθήνα είναι πάντα καλοδεχούμενα. Ακόμα και σε μια χρονική συγκυρία όπου τα εισιτήρια παρουσιάζουν στασιμότητα και με το Μουντιάλ αυτήν την εποχή να κερδίζει μεγάλη μερίδα του κοινού.

Μπορεί να είχε ειπωθεί ότι ο διαγωνισμός της Eurovision δε θα γινόταν στο Ισραήλ εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, όμως, με ανακοίνωσή της η EBU ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση θα γίνει κανονικά στην νικήτρια χώρα.

Αλλάζει όψη σιγά σιγά και η Αθήνα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, ξεκινά μια πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, με αφετηρία την οδό Βορέου.