Γλυφάδα: Σε λειτουργία το πρώτο πάρκο σκύλων της πόλης

2023-10-02

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας δήλωσε σχετικά με το πάρκο:

«Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό αναδιαρθρώνουμε τις λειτουργίες του Δήμου Γλυφάδας για να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες προκλήσεις και στις προβλέψεις της νέας νομοθεσίας για τα αδέσποτα. Δημιουργούμε καινούργιες υποδομές για όλες τις ανάγκες και έχουμε μνημόνιο συνεργασίας με τον στρατηγικό μας σύμμαχο στην προσπάθεια αυτή, τον ΣΠΑΖ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων). 

Είναι αυτονόητο ότι όλα αυτά τα χρόνια υλοποιούμε προγράμματα στείρωσης και εμβολιασμού αδέσποτων ζώων (κατά τη τρέχουσα θητεία πάνω από 6.000 στειρώσεις και πάνω από 5.500 περιστατικά φροντίδας και περίθαλψης), διαθέτουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα περίθαλψης για όσα ζώα το χρειάζονται, διανέμουμε τόνους τροφής, διοργανώνουμε "μέρες υιοθεσίας" των αδέσποτων φίλων μας, διοργανώνουμε εκπαιδευτικές δράσεις με τη συμμετοχή και των σχολείων της πόλης μας, προμηθευτήκαμε ειδικό όχημα με πλήρη εξοπλισμό για την περισυλλογή και μεταφορά ζώων από και προς τα ιατρεία, δημιουργήσαμε υπηρεσία παραλαβής νεκρού ζώου προς αποτέφρωση δωρεάν για τους κατοίκους της Γλυφάδας και πολλά ακόμα που περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του δήμου Γλυφάδας (zwasyntrofias.glyfada.gr) στην ενότητα για τα ζώα συντροφιάς».

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.