Γιατρός τράβηξε βρέφος από τα πόδια για να το ξεγεννήσει και το αποκεφάλισε

2018-05-10

Μία απίστευτη τραγωδία είχε διαδραματιστεί σε νοσοκομείο του Νταντί στη Σκωτία το 2014 και οι λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως στη διάρκεια της δίκης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, σοκάρουν ακόμα περισσότερο.

Μία 30χρονη γυναίκα έφτασε με σφοδρούς πόνους στο νοσοκομείο, καθώς το μωρό της θα γεννιόταν πρόωρα. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η γυναικολόγος δρ. Λάξμαν έπρεπε να κάνει καισαρική τομή στην άτυχη γυναίκα ώστε να σωθεί και εκείνη και το βρέφος της.

Αντίθετα, όπως μετέδωσε η Daily Mail, η κ. Λάξμαν προσπάθησε να φέρει στον κόσμο το παιδί της 30χρονης με φυσιολογικό τοκετό. Το μωρό είχε πάρει θέση με τα πόδια του να βγαίνουν προς τα έξω πρώτα. Και τότε η απόφαση που φέρεται να πήρε η γιατρός αποδείχτηκε μοιραία. Μαζί με τις προσπάθειες της μητέρας να σπρώξει για να γεννηθεί το βρέφος, εκείνη έβαλε τα χέρια της και τράβηξε το μωρό από τα πόδια.

Το αποτέλεσμά μακάβριο. Το βρέφος αποκεφαλίστηκε μέσα στη μητέρα του καθώς μία άγαρμπη κίνηση οδήγησε τη γιατρό να βγάζει ένα ακέφαλο βρέφος στο φως. 

Δύο άλλοι γιατροί έκαναν καισαρική στη γυναίκα ώστε να καταφέρουν να αφαιρέσουν το κεφάλι του παιδιού από μέσα της.

Το ακόμα πιο τραγικό στοιχείο της ιστορίας ήταν ότι οι γιατροί αναγκάστηκαν να «κολλήσουν» ξανά το κεφάλι του βρέφους στο υπόλοιπο σώμα για να μπορέσει η μητέρα να το αποχαιρετίσει σωστά λίγο πριν θαφτεί.

Η δρ. Λάξμαν μέσω του δικηγόρου της αρνείται κάθε ανάμειξη στο θάνατο του βρέφους.

newsbeast.gr

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Μόλις 10 μέρες έμειναν για την πιο διασκεδαστική και δροσιστική εμπειρία του καλοκαιριού! Το Colour Day Festival επιστρέφει φέτος για 4η συνεχή χρονιά στο ΟΑΚΑ πιο ανανεωμένο από ποτέ το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1η Ιουλίου.