ΓΙΑ ΟΓΔΟΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

2017-10-19

Για όγδοη εβδομάδα παραμένουν κλειστές οι παιδικές χαρές του Πεδίου του Άρεως, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής και γονείς. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως από την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου παραμένει κλειστή η κεντρική Παιδική Χαρά του Πεδίου του Άρεως που εξυπηρετεί γονείς και παιδιά της Κυψέλης, του Γκύζη, της Νεάπολης, των Εξαρχείων, της Βικτώριας και πρακτικά όλου του κέντρου της Αθήνας.

«Η Περιφέρεια Αττικής έβαλε λουκέτο στην παιδική χαρά και κρέμασε ένα απλό χαρτί Α4 που αναγράφει ότι η παιδική χαρά θα παραμείνει κλειστή λόγω επικινδυνότητας, χωρίς να παρέχει καμία πληροφορία για το πότε θα αρχίσουν οι εργασίες επισκευών και πότε θα ξαναλειτουργήσει.
Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ενημερώσει δημοσίως ούτε για τους λόγους που έβαλε λουκέτο στην παιδική χαρά, ούτε πότε θα την παραδώσει ξανά σε χιλιάδες γονείς και παιδιά. 

Στις επανειλημμένες οχλήσεις της κοινότητας "Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως" που αριθμεί 3.300 μέλη, η μοναδική γραπτή απάντηση που λάβαμε από την εντεταλμένη Υπεύθυνη Αλσών και Πάρκων της Περιφέρειας Αττικής ήταν ότι οι παιδικές χαρές (στο μεταξύ έχει μπει λουκέτο και στην δεύτερη παιδική χαρά!) θα λειτουργήσουν τις επόμενες εβδομάδες χωρίς να προσδιορίζεται αν αυτό θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες, τις επόμενες 20 εβδομάδες ή τις επόμενες 120 εβδομάδες. 

Οι ελάχιστες (μέχρι μηδαμινές) εργασίες που έχουν γίνει αυτές τις 8 εβδομάδες λουκέτου στην Παιδική χαρά μας προϊδεάζουν για το δυσμενέστερο σενάριο των... 120 εβδομάδων.
Όλες αυτές τις οχτώ εβδομάδες γονείς και παιδιά αναγκάζονται να πηδάνε τα κάγκελα της επικίνδυνης παιδικής χαράς για να παίξουν, αφού δεν υπάρχει σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων ανάλογη δημόσια παιδική χαρά. Η κοινότητά μας είναι αναγκασμένη να προχωρήσει σε μία νέα δυναμική δράση, που θα έχει χαρακτηριστικά οργής και... θορύβου, αφού αισθανόμαστε ότι η Περιφέρεια Αττικής εμπαίζει χιλιάδες πολίτες με συμπεριφορές και πρακτικές που δεν αρμόζουν σε δημοκρατικά εκλεγμένες Αρχές και πολιτεύματα».

tanea.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.