Το «έξυπνο κράνος» χάρισε το 1ο βραβείο στους μαθητές της Καλαμάτας

2018-04-24

Η ευαισθησία και η ευρηματικότητα, χάρισε στους μαθητές της Καλαμάτας, την πρωτιά, στο διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων.

Η μαθητική Εικονική Επιχείρηση ΗΕLM.E.T. από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, κέρδισε το πρώτο βραβείο «Καλύτερης Εταιρείας», στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση της Αθήνας, που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, συμμετέχουν φέτος 130 σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Tα παιδιά δημιούργησαν ένα έξυπνο κράνος που συνδέεται με τη μοτοσυκλέτα και δεν επιτρέπει να ξεκινήσει η μηχανή εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του. Το «noctua» αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση ενίσχυσης της ασφάλειας για τους αναβάτες δικύκλων, ένα έξυπνο σύστημα επικοινωνίας κράνους - μηχανής. Με απλά λόγια με την εγκατάσταση του noctua kit η μηχανή δε θα ξεκινά εάν ο οδηγός δε φορά το κράνος του.

Όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή «Άλλα Νέα;» με τις Έλενα Μπρέγιαννη και Μαρία Παύλου, ο ιδιοκτήτης των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Φώτης Μπουγάς: «Τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν όταν στην πόλη μας δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο οδηγώντας μηχανάκι χωρίς να φοράνε κράνος».

Όπως τα ίδια τα παιδιά τονίζουν στο κείμενο που ετοίμασαν για την παρουσίασή τους: «Αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την κοινωνική επιχείρηση Helm.e.t. που κύριο στόχο έχει την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών (ενηλίκων και ανηλίκων) στη χρήση κράνους και κατ' επέκταση τη μείωση των ατυχημάτων που οφείλονται στην έλλειψη παιδείας πάνω στο θέμα αυτό».

Ακόμη, μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά κέρδισαν το Σαββατοκύριακο, το δεύτερο βραβείο της φετινής εκστρατείας Ecomobility για προτάσεις οικολογικής μετακίνησης.

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη φιλοσοφία, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις δράσεις των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα έχουν την ευκαιρία όσοι βρεθούν το Σάββατο 28 Απριλίου (11 π.μ. - 4 μ.μ. ) στους χώρους του σχολείου.

Πηγή: athens984.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.