Γ. Καμίνης: «Θεσμικό έκτρωμα» η εταιρία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» – Ο δήμος Αθηναίων δεν θα συμμετάσχει

2018-05-10

Την άρνησή του να μετάσχει στην εταιρία «Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε.», που σύστησε η κυβέρνηση με σχετική νομοθετική ρύθμιση ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης χαρακτηρίζει την εταιρία «θεσμικό έκτρωμα» και την εν λόγω ενέργεια της κυβέρνησης «αποσπασματική και νεφελώδη», η οποία έχει σκοπό να εξυπηρετήσει πολιτικάντικα σχέδια.

Μάλιστα ο κ. Καμίνης υπογραμμίζει ότι, ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη εκπονήσει και υλοποιεί πρόγραμμα για την πρωτεύουσα, το οποίο φέρει και τις υπογραφές 17 υπουργών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων έχει ως εξής:

Παρά τη σύσσωμη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τις ενστάσεις της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκανε νόμο του κράτους τη σύσταση της εταιρίας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», που θα έχει σκοπούς που εύγλωττα περιγράφονται στον τίτλο της.

Η κυβέρνηση επέμεινε στο θεσμικό έκτρωμα που εισηγήθηκε, αν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, επικαλέστηκαν τις έντονες αντιρρήσεις που ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης εξέφρασε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η κυβέρνηση, επιχειρώντας να υποκαταστήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε βασικές της αρμοδιότητες, αγνοεί, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων, το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης που με κόπο κατήρτισε και υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων και που φέρει τις υπογραφές 17 υπουργείων. Δημιουργώντας μία ακόμη εταιρία και καλλιεργώντας προσδοκίες για νέες προσλήψεις, η κυβέρνηση επιβαρύνει με νέα βάρη τους φορολογούμενους και προκαλεί καθυστερήσεις στο σχέδιο αναβάθμισης της Αθήνας.

Ο δήμος Αθηναίων δεν θα συμμετάσχει στη διοίκηση της νέας εταιρίας, έτσι όπως προβλέπεται από τον νόμο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Ο δήμος Αθηναίων, οι πολίτες που εκπροσωπεί και η υπεύθυνη πολιτική που ασκεί, δεν του επιτρέπουν, ούτε να διαγράψει το σχέδιο, που με τόσο μόχθο εκπόνησε για την Αθήνα, ούτε να αρκεστεί σε ρόλο παρατηρητή σε αποσπασματικά, εμβαλωματικά, νεφελώδη και πολιτικάντικα σχέδια, από τα οποία, δεκαετίες τώρα, υποφέρει η πρωτεύουσα.

athens984.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.