Γ. Καμίνης: Στα Σκόπια για τις εκδηλώσεις μνήμης του φονικού σεισμού

2018-06-22

Τα Σκόπια θα επισκεφθεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης προσκεκλημένος του ομολόγου του Πέτρε Σιλέγκοφ για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 55 χρόνια του φονικού σεισμού 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που ισοπέδωσε την πόλη με περισσότερους από 1.000 νεκρούς και 200.000 άστεγους.


Η πόλη καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς: σπίτια αλλά και δημόσια κτίρια όπως νοσοκομεία και σχολεία. Τα Σκόπια έπρεπε να ξαναχτιστούν. Και το ειδικό ταμείο που σύστησαν τα Ηνωμένα Εθνη ανέθεσε την ανοικοδόμηση στο γραφείο Δοξιάδη και σε ομάδα επιστημόνων επικεφαλής της οποίας ήταν ο πολιτικός μηχανικός Περικλής Παπαματθαίου.

Αυτή η ελληνική συμβολή είναι λόγος για τον οποίο στις εκδηλώσεις μνήμης στα Σκόπια για τα 55 χρόνια από εκείνο το τραγικό γεγονός ανάμεσα στους καλεσμένους του δημάρχου Πέτρε Σιλέγκοφ είναι και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Στην ομάδα, όπως υπενθύμιζε πρόσφατη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, συμμετείχαν ακόμη οι Αλέξανδρος Κολλάρος, Παύλος Νινιός, Διονύσης Αλιφέρης, Γιάννης Φραντζεσκάκης και Χριστόφορος Ανδρίτσος, αλλά πλήθος ακόμη ειδικών.

naftemporiki.gr

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.