Γ. Καμίνης: «Απαιτούμε καλύτερη αστυνόμευση, η Αθήνα χρειάζεται την παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους»

2018-04-13

«Απαιτούμε καλύτερη αστυνόμευση, η Αθήνα χρειάζεται την παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης με αφορμή τα νέα κρούσματα εγκληματικότητας στο Πεδίον του Άρεως.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα πληρώσει το κλίμα ανασφάλειας σε γειτονιές πάρα πολύ ακριβά, διότι αν αισθάνονται ανασφαλείς οι πολίτες, το χρεώνουν στην κυβέρνηση». Ο δήμαρχος Αθηναίων επέκρινε την αποδυνάμωση, «λόγω ιδεοληψιών», της ομάδας ΔΙΑΣ, τονίζοντας ότι οι περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας είχαν βελτιώσει την κατάσταση.

«Ακούω ότι θα φέρουν 800 αστυνομικούς στην Αθήνα από τη φύλαξη προσώπων. Σε ποια Αθήνα; Στην Αθήνα η οποία συμπίπτει με τα όρια του Λεκανοπεδίου Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας ή στις γειτονιές που δοκιμάζονται πολύ σκληρά από την εγκληματικότητα;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμίνης και υπογράμμισε: «αν δεν γίνουν, τώρα, κάποια βασικά πράγματα, αν δεν ανατάξουμε το ηθικό των ανθρώπων στο θέμα της ασφάλειας, θα έρθουν στιγμές πολύ πιο δύσκολες, που κάποιος θα πάει να το κάνει με τρόπο πολύ πιο άγριο και χωρίς σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το κράτος δικαίου πρέπει να δρα έγκαιρα, αυτό το δείχνει η λογική και η ιστορία».

«Tο Μ. Σάββατο σε μία πολυκατοικία στην Μαυρομματαίων μπήκαν με βαριοπούλες και έσπαγαν τις πόρτες των διαμερισμάτων. Τα έκαναν γυαλιά καρφιά και αναγκάστηκαν οι άνθρωποι να αναθέσουν τα σπίτια τους σε εταιρίες security» ανέφερε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας την ανάγκη «η αστυνομία να είναι εμφανής και να μην έχουμε ιδεοληψίες ότι όταν βλέπουμε αστυνομία στο δρόμο αστυνομοκρατείται η πόλη και ότι ζούμε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, την οποία προσυπογράφουν 18 γνωστοί Αθηναίοι, απαιτούνται ριζικές λύσεις: «για τη δημόσια χρήση και διακίνηση ναρκωτικών πρέπει να δοκιμάσουμε την λύση των εποπτευόμενων χώρων χρήσης ναρκωτικών που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σε άλλες χώρες, να κάνουν το ΚΕΘΕΑ και ο ΟΚΑΝΑ τα προγράμματά τους για τους ουσιοεξαρτημένους, είτε βρίσκονται στη αρχή, είτε στο τελευταίο στάδιο, όλα αυτά μέσα σε νοσοκομεία».

Σε ερώτηση σχετικά με το «Κίνημα Αλλαγής» ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «μπορεί να προχωράμε κάπως αργά, μπορεί να εμφανίζονται και να επιβιώνουν κάποιες αδράνειες του παρελθόντος, όμως σας βεβαιώνω ότι από κάτω γίνεται πάρα πολλή δουλειά, αρκεί να είμαστε ενωμένοι».

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι στόχος είναι το μεγάλο κενό που υπάρχει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σημειώνοντας ότι «αν ο χώρος παραμείνει κατακερματισμένος η χώρα θα οδηγηθεί σε πόλωση, σε μία σύγκρουση, που είναι το μόνο που δεν έχει ανάγκη αυτή την στιγμή η χώρα».

athens984.gr

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει να λειτουργεί στην Αττική το πρώτο κατάστημα γειτονιάς της αλυσίδας My Market, ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο της επιχείρησης στη μεσαία λιανική. Θα ακολουθήσουν καταστήματα και στην επαρχία.

«∆ιακοπές αλά Ελληνικά» απολαµβάνει αυτές τις ηµέρες ένας από τους πλουσιότερους Αµερικανούς και µεγάλος πολέµιος του πλανητάρχη Ντόναλντ Τραµπ, o 76χρονος Μπάρι Ντίλερ, µε την Γερμανίδα πριγκίπισσα σύζυγό του και σχεδιάστρια µόδας Νταϊάν φον Φίρστενµπεργκ.

Από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς. Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του δεν φανταζόταν ο Ντίνος Καρύδης, όταν έφευγε από το σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου για να πάει στην πλατεία Συντάγματος με τη φίλη του Γωγώ Αντζολετάκη, ότι μερικές ώρες αργότερα θα «λύγιζε» εν μέσω των επεισοδίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, θέλοντας να βρεθεί κάποια λύση σε ένα θέμα που μεταλλάσσεται διαρκώς, διότι και η Airbnb εξελίσσεται και αλλάζει, έχει απευθύνει πρόσκληση προς μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως είναι η Βαρκελώνη, το Βερολίνο και το Άμστερνταμ, ώστε εκπρόσωποί τους να έρθουν στην Αθήνα και να συζητήσουν το ζήτημα με την...