“Φωτιές”... από την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση για τον Δήμο Αθηναίων

2018-04-04

https://www.epoli.gr/fwties-prwti-megali-dimoskopisi-dimo-a-95971.html

«Φωτιές», στο αυτοδιοικητικό και... πολιτικό σκηνικό «ανάβει» η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της εταιρίας Apopsis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παρασκήνιο» και του «paraskhnio.gr», που θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα, που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 6 Απριλίου, για τον Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κερδίζει τη «μάχη» της Αθήνας, αφού σημειώνει «διπλή νίκη», τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης, έναντι του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και του νυν Δημάρχου Γιώργου Καμίνη.

Αναλυτικά

Πρόθεση Ψήφου

Στην ερώτηση επιλογής του υποψηφίου που θα ψήφιζαν οι ερωτώμενοι εάν είχαμε την επόμενη Κυριακή Δημοτικές Εκλογές και στην οποία θα έπρεπε να επιλέξουν μόνο έναν από τους υποψηφίους, ο Γ. Πατούλης (16,0%) προηγείται, ενώ με μικρή διαφορά ακολουθεί ο Κ. Μπακογιάννης (14,2%). Ο Γ. Καμίνης βρίσκεται στην τρίτη θέση συγκεντρώνοντας ποσοστό 10,9%.

Σημειώνεται, επίσης, ότι το 8,7% των ψηφοφόρων προσανατολίζεται στο Λευκό/ Άκυρο ή Αποχή, ενώ το 13,9% αυτών δηλώνει αναποφάσιστο.

Μεταξύ των άλλων υποψηφίων που θα επέλεγαν οι ερωτώμενοι αναφέρθηκαν οι Ηλ. Ψινάκης και Χρ. Τεντόμας.

Παράσταση νίκης

Στην ερώτηση ποιος υποψήφιος εκτιμούν οι ερωτώμενοι ότι θα εκλεγεί Δήμαρχος Αθηναίων, ανεξάρτητα από την πρόθεση ψήφου τους, ο Γ. Πατούλης καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 21,1%. Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται ο Γ. Καμίνης με 17,0%, ενώ τρίτος ακολουθεί ο Κ. Μπακογιάννης με 13,0%.

Σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτώμενων δε γνώριζαν ή δε θέλησαν να απαντήσουν τη συγκεκριμένη ερώτηση

Στοιχεία της έρευνας

  • Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δημότες του Δήμου Αθηναίων.
  • Το δείγμα ανήλθε σε 801 άτομα, άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω, που κατοικούν μέσα στα όρια του Δήμου και έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα σε αυτήν.
  • Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου με ανοιχτές και κλειστές ερωτήσεις.
  • Η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε από τις 28-30 Μαρτίου 2018.

Πηγή:  epoli.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.