Φοιτητές ζαχαροπλαστικής έφτιαξαν γλυκά με τους φιλοξενούμενους του Γηροκομείο Αθηνών

2023-12-28

Το γιορτινό κλίμα έφεραν στο Γηροκομείο Αθηνών φοιτητές και φοιτήτριες ζαχαροπλαστικής που με πρωτοβουλία της Παρέμβασης Νέων έφτιαξαν γιορτινά γλυκά και τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα.

Η δράση αυτή, που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, με στόχο να προσφέρει ευχάριστες στιγμές στους φιλοξενούμενους του Γηροκομείο Αθηνών αλλά και να αναδείξει τη χαρά του εθελοντισμού. Μαζί έφτιαξαν ζύμες, έπλασαν μελομακάρονα και διηγήθηκαν γιορτινές ιστορίες από το παρελθόν.

«Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο σε περιόδους γιορτών» δήλωσε ο συντονιστής της Παρέμβασης Νέων, Ορέστης Καρύπης σημειώνοντας πως «τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί ένα μεγάλο ρεύμα εθελοντισμού που δείχνει σε όλους μας πώς μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο δίνοντας λίγο μόνο από τον χρόνο μας σε όσους το χρειάζονται».

Η Παρέμβαση Νέων είναι μια πρωτοβουλία που λειτουργεί αποκλειστικά από εθελοντές σε όλο το φάσμα των δράσεων που οργανώνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.