Φέτος τις γιορτές σας κάνουμε δώρο ένα βιβλίο!

2017-12-01

Τα βιβλία είναι οι καλύτεροι φίλοι! Φέτος στις γιορτές είναι και τα καλύτερα δώρα που προσφέρουν απλόχερα συγκινήσεις σε φίλους, συγγενείς και παιδιά! Το βιβλίο είναι ένας θησαυρός γνώσης!

Το patission.gr με την ευγενική προσφορά των εκδόσεων ΔΩΔΩΝΗ δίνουν την ευκαιρία σε 6 τυχερούς να κερδίσουν από ένα βιβλίο! 

Συγκεκριμένα θα δώσουμε με κλήρωση 3 βιβλία τις παραμονές των Χριστουγέννων και 3 βιβλία με το νέο έτος!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι like στην ανάρτηση του διαγωνισμού και κοινοποίηση!  Η πρώτη κλήρωση για τα Χριστούγεννα θα γίνει στις 20/12 και η επόμενη θα ανακοινωθεί. Τα βιβλία θα τα παραλάβετε από τις εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ.

Διαβάστε παρακάτω για τα όμορφα βιβλία που θα κληρώσουμε : 

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

Σειρά: Ελληνική Λογοτεχνία - Μυθιστόρημα

Αγγελίδης Γκέντζος Τάσος

Αργυριάδης Μάνος

Ευθυμιάδου Άρτεμις

Ζαϊμη Λένα

Ιωαννίδου Μάγδα

Καλλιδοπούλου Βιργινία

Λαζίδου Κατερίνα

Χαλικιοπούλου Μελισσά Χρ.

Παπαδοπούλου Αθηνά

Πασχαλίδου Αρσινόη

Συτμαλίδου Μαρία

*

ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ

*ΣΕΛΙΔΕΣ: 448 *ISBN: 978-960-558-208-1

Δείτε: https://www.dodonipublications.gr/product/6598/mi-moy-les-to-giati.html


Ένα δραματικό ψυχογράφημα, με ήρωες διαφορετικών προελεύσεων, που εμπλέκονται χωρίς να γνωρίζονται, μέσα από την προσωπική ιστορία της ζωής τους, η οποία τελικά συγκλίνει σε ένα και μοναδικό πρόσωπο.

Ο Στέφανος Κουρτέσης, ο κεντρικός ήρωας του έργου, είναι μια προσωπικότητα που συναρπάζει και απωθεί, με την απίστευτης σκληρότητας συμπεριφορά του και τον χυδαίο τρόπο με τον οποίο τσαλαπατά και εκμεταλλεύεται τους πάντες γύρω του, προκειμένου να επιτύχει την προσωπική του ευδαιμονία, όπως τουλάχιστον αυτός την αντιλαμβάνεται.

Οι γυναικείοι χαρακτήρες, που αποτελούν τον στόχο τού πρωταγωνιστή της ιστορίας, στριφογυρίζουν σαν χορεύτριες σε γαϊτανάκι, γύρω από τον γοητευτικό εγκληματία, και αντιδρούν η κάθε μία με τον δικό της μοναδικό τρόπο, σημείο που αποτελεί και το πλέον γοητευτικό παράδοξο του μυθιστορήματος.

Συναρπαστικός στην πολυπλοκότητά του και ο χαρακτήρας της γυναίκας τού κεντρικού ήρωα, η οποία, οδηγημένη από τον φόβο και την ανασφάλεια, τοποθετεί ηθελημένα τον εαυτό της σε μια αδιανόητη κατάσταση, ώσπου η μοίρα να τη φέρει αντιμέτωπη με το πιο κρυφό μυστικό της.

Το απροσδόκητο τέλος αποτελεί μία ευφάνταστη έκπληξη για τον αναγνώστη και κλείνει με τον καλύτερο τρόπο μία συναρπαστική αφήγηση. Το παρόν έργο, το οποίο διαβάζεται απνευστί, αποτελεί μία επιτυχημένη συλλογική προσπάθεια.

Εύα Ρασούλη

Συγγραφέας

''Δέκα εκκολαπτόμενοι συγγραφείς κατάφεραν κάτι απρόσμενο: να γράψουν ένα μυθιστόρημα με αρχή, μέση και τέλος, λογοτεχνικές αρετές, αληθοφανείς ήρωες, συναρπαστική πλοκή και ομοιογενή γλώσσα σε τέτοιο βαθμό που είναι δυσδιάκριτες, σχεδόν ανύπαρκτες, οι διαφορετικές πένες που εργάστηκαν για την ολοκλήρωσή του.

Ο έμπειρος συγγραφέας, ενορχηστρωτής και μαέστρος της ομάδας, Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος, στάθηκε αφορμή να δημιουργηθεί ένα έργο χωρίς φάλτσα και παραφωνίες.

Κώστια Κοντολέων

Συγγραφέας - Μεταφράστρια


Καθηλωτικό! Χίλια μπράβο! Απορίας άξιο πώς έντεκα άτομα κατόρθωσαν να συμπλεύσουν με αριστουργηματική συνοχή, να καταθέσουν το ταλέντο και τη φαντασία τους, για να αναπτύξουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία.

Και το κυριότερο, κάποιοι είναι πρωτόπειροι στη συγγραφή. Χρειάζεται συντονισμένη ομαδική δουλειά, επιμονή και καλή καθοδήγηση. Συγχαρητήρια!

Να συνεχίσετε το έργο σας.

Μαρία Χανιώτου

Συγγραφέας

Είναι φορές που η μυθιστορία ξεπερνάει ακόμη και την πραγματικότητα. Έντεκα ήρωες αναζητούν την προσωπική τους λύτρωση μέσα από σωστούς ή λάθος δρόμους μέχρι το ανατρεπτικό τέλος.

Μπορεί η λύσσα της ψυχής και η φωτιά της εκδίκησης να δείξουν τον δρόμο της αγάπης;

Το βέβαιο είναι ότι έντεκα διαφορετικές προσωπικότητες με εφαλτήριο τη δική τους αγάπη για τη γραφή μάς χαρίζουν ένα ταξίδι που αξίζει τον κόπο να το κάνουμε μαζί τους.

Ευρυδίκη Αμανατίδου

Συγγραφέας - Επιμελήτρια


Πρωτότυπο! Καθηλωτικό! Απέριττο! Οι 11 τρυπώνουν βαθιά στη σκέψη και την ψυχή των ηρώων χωρίς προσπάθεια εντυπωσιασμού, μυστηρίου... και περιττά σχήματα λόγου. Μας παρασύρουν στον κόσμο που έφτιαξαν, μας βυθίζουν κομμάτι κομμάτι στο μωσαϊκό που δημιούργησαν μέχρι να φτάσουμε στο κέντρο και να ολοκληρωθεί η εικόνα αφήνοντάς μας συγκλονισμένους! Συγχαρητήρια, για ένα ανάγνωσμα που δεν σε αφήνει να ξεφύγεις από τις σελίδες του και λυπάσαι σαν φτάσεις στο τέλος.

Νικόλ Άννα Μανιάτη

Συγγραφέας


ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

Στη σειρά ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Κυκλοφορεί το θεατρικό έργο

του Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου

«ΡΟΖ...»

ΣΕΛΙΔΕΣ: 144 * ISBN: 978-960-558-187-9

Δείτε: https://www.dodonipublications.gr/product/2275/roz-.html


Το κεντρικό πρόσωπο του έργου, ο Τηλέμαχος Λιόντας, ο συγγραφέας των ροζ μυθιστορημάτων, συνδιαλέγεται με τα υπόλοιπα πρόσωπα με κεντρικό άξονα συζήτησης τις ανησυχίες των συγγραφέων και την αποδοχή τους από το αναγνωστικό κοινό. Ίσως η μεγαλύτερη ανησυχία του εκφράζεται από το στόμα της Μαγδαληνής Ιβάνοβα, οικιακής βοηθού του, : «Το άγχος του δημιουργού για την αποδοχή της τέχνης του».

Αποκαλύπτονται , έτσι, σκέψεις όχι μόνο του ήρωα, αλλά και του ίδιου του συγγραφέα ή ίσως και όλων των συγγραφέων:

Υπάρχει αξιοκρατία στον εκδοτικό χώρο;

Πόσες «εκπτώσεις» αντέχει ένας συγγραφέας προκειμένου να γίνει αποδεκτός από το αναγνωστικό κοινό;

Είναι φιλοφρόνηση ο χαρακτηρισμός: «Είστε ένας λογοτέχνης ολκής αλλά τα βιβλία σας δεν επιλέγονται από το αναγνωστικό κοινό»;

Όλα αυτά τα ερωτήματα προσεγγίζονται με θάρρος, αυτοπεποίθηση και κυρίως με ειλικρίνεια.

Εν κατακλείδι, μεταφέρω από τον πρόλογο: « Ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος μάς χάρισε τους ήρωές του, αφαιρώντας από την καθημερινότητά τους τον χρόνο και τη φθορά που αυτός φέρνει, όταν τον μετράμε.»

Ο συγγραφέας

Ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος γεννήθηκε στην Κολωνία και μεγάλωσε στην Καβάλα όπου τελείωσε και το σχολείο. Αποφοίτησε από το Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Σήμερα διδάσκει Ελληνικά στο Αμερικανικό Κολέγιο «ΑΝΑΤΟΛΙΑ» και δημιουργική γραφή στη ΧΑΝΘ. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και έχει δική του εκπομπή με πολιτιστικά θέματα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης όπου και μένει μόνιμα. Από τις εκδόσεις Ωκεανός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του : Το κουζλούκι και ο πάππος ο Τζότζος, Ψυχές που δεν τις ζέστανε η αγάπη, Γλυκιά Εκδίκηση.

Το «ΡΟΖ...» είναι το πρώτο του θεατρικό έργο.