Φεστιβάλ βιβλίου στο Π.Άρεως

2023-09-03

Υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, με τη συμμετοχή και του ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων, ξεκινά τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2023.

Τα εγκαίνια θα τελέσουν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, στην κεντρική σκηνή εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» στο Πεδίον του Άρεως, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00.

Σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου κ. Κ. Αγγελάκη, καλούμε τους πολίτες της Αττικής να επισκεφθούν το Φεστιβάλ και να ενημερωθούν για όλες τις νέες εκδοτικές κυκλοφορίες.
Μετά από πολλά χρόνια, το Φεστιβάλ Βιβλίου, ο καθιερωμένος αυτός θεσμός επανέρχεται στον φυσικό του χώρο στο Πεδίο του Άρεως, εκεί που ολόκληρες γενιές έδιναν το ετήσιο ραντεβού για να έρθουν σε επαφή με ό,τι πιο νέο είχε να παρουσιάσει η εκδοτική παραγωγή της χώρας.

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει αυτονόητα και περήφανα τη φετινή διοργάνωση και τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει επιμεληθεί ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου.

Είμαι χαρούμενος, γιατί το Φεστιβάλ επιστρέφει σε ένα εντελώς ανανεωμένο, σύγχρονο και φιλικό προς τον πολίτη Πεδίο του Άρεως, καθώς μέσα από τις συντονισμένες προσπάθειες που έκανε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής τα τελευταία χρόνια, αφήσαμε πίσω τις εικόνες εγκατάλειψης του παρελθόντος, παραδίδοντας στην κοινωνία έναν πραγματικά δημόσιο χώρο, πλήρως λειτουργικό, ανοικτό για δράσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας» 

Ο αγαπημένος θεσμός του φθινοπώρου επιστρέφει και θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή του Πάρκου. 210 εκδοτικοί οίκοι, 275 περίπτερα, 180 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα στο μεγάλο 51o Φεστιβάλ Βιβλίου 2023. 

Ανοχύρωτη παραμένει η Αττική σε ενδεχόμενο πλυμμήρας με ορατό τον κίνδυνο σε περίπτωση ακραίας καταιγίδας να «βυθιστούν» μεγαλα τμήματα πολλών δήμων του λεκανοπεδίου επηρεαζόμενων από τον Κηφισό, ο οποίος είναι ο κύριος αποδέκτης των υδάτων της πρωτεύουσας.

Το δικό του πάρκο σκύλων απέκτησε ο δήμος Γλυφάδας, στην οδό Σερρών στην Άνω Γλυφάδα και δίπλα στο «μπαλκόνι με θέα». Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο πάρκο, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, θα ακολουθήσουν κι άλλα, από το βουνό μέχρι την παραλία.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε μία περίοδο που ανέδειξε με «ηχηρό» τρόπο τον κομβικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης στις ζωές των πολιτών.

Γ. Πατούλης: «Κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζονται και γίνονται πιο λειτουργικοί και πιο ασφαλείς για τους κατοίκους του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας»

"Αθήνα Ψηλά" δεν είναι μόνο ένα σύνθημα είναι ο στόχος μας, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, Νίκη Αραμπατζή.