Φεστιβάλ βιβλίου στο Π.Άρεως

2023-09-03

Υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, με τη συμμετοχή και του ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων, ξεκινά τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2023.

Τα εγκαίνια θα τελέσουν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, στην κεντρική σκηνή εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» στο Πεδίον του Άρεως, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00.

Σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου κ. Κ. Αγγελάκη, καλούμε τους πολίτες της Αττικής να επισκεφθούν το Φεστιβάλ και να ενημερωθούν για όλες τις νέες εκδοτικές κυκλοφορίες.
Μετά από πολλά χρόνια, το Φεστιβάλ Βιβλίου, ο καθιερωμένος αυτός θεσμός επανέρχεται στον φυσικό του χώρο στο Πεδίο του Άρεως, εκεί που ολόκληρες γενιές έδιναν το ετήσιο ραντεβού για να έρθουν σε επαφή με ό,τι πιο νέο είχε να παρουσιάσει η εκδοτική παραγωγή της χώρας.

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει αυτονόητα και περήφανα τη φετινή διοργάνωση και τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει επιμεληθεί ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου.

Είμαι χαρούμενος, γιατί το Φεστιβάλ επιστρέφει σε ένα εντελώς ανανεωμένο, σύγχρονο και φιλικό προς τον πολίτη Πεδίο του Άρεως, καθώς μέσα από τις συντονισμένες προσπάθειες που έκανε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής τα τελευταία χρόνια, αφήσαμε πίσω τις εικόνες εγκατάλειψης του παρελθόντος, παραδίδοντας στην κοινωνία έναν πραγματικά δημόσιο χώρο, πλήρως λειτουργικό, ανοικτό για δράσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας» 

Ο αγαπημένος θεσμός του φθινοπώρου επιστρέφει και θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή του Πάρκου. 210 εκδοτικοί οίκοι, 275 περίπτερα, 180 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα στο μεγάλο 51o Φεστιβάλ Βιβλίου 2023. 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.