Φεστιβάλ βιβλίου στο Π.Άρεως

2023-09-03

Υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, με τη συμμετοχή και του ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων, ξεκινά τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2023.

Τα εγκαίνια θα τελέσουν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, στην κεντρική σκηνή εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» στο Πεδίον του Άρεως, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00.

Σε μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου κ. Κ. Αγγελάκη, καλούμε τους πολίτες της Αττικής να επισκεφθούν το Φεστιβάλ και να ενημερωθούν για όλες τις νέες εκδοτικές κυκλοφορίες.
Μετά από πολλά χρόνια, το Φεστιβάλ Βιβλίου, ο καθιερωμένος αυτός θεσμός επανέρχεται στον φυσικό του χώρο στο Πεδίο του Άρεως, εκεί που ολόκληρες γενιές έδιναν το ετήσιο ραντεβού για να έρθουν σε επαφή με ό,τι πιο νέο είχε να παρουσιάσει η εκδοτική παραγωγή της χώρας.

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει αυτονόητα και περήφανα τη φετινή διοργάνωση και τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει επιμεληθεί ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου.

Είμαι χαρούμενος, γιατί το Φεστιβάλ επιστρέφει σε ένα εντελώς ανανεωμένο, σύγχρονο και φιλικό προς τον πολίτη Πεδίο του Άρεως, καθώς μέσα από τις συντονισμένες προσπάθειες που έκανε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής τα τελευταία χρόνια, αφήσαμε πίσω τις εικόνες εγκατάλειψης του παρελθόντος, παραδίδοντας στην κοινωνία έναν πραγματικά δημόσιο χώρο, πλήρως λειτουργικό, ανοικτό για δράσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας» 

Ο αγαπημένος θεσμός του φθινοπώρου επιστρέφει και θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή του Πάρκου. 210 εκδοτικοί οίκοι, 275 περίπτερα, 180 πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά άλλα στο μεγάλο 51o Φεστιβάλ Βιβλίου 2023. 

Τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 35 ατόμων στον Δήμο Καλλιθέας. Υπενθυμίζεται πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη στελέχωση της Διεύθυνσης Άθλησης του Δήμου, που εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

«Ύψιστη προτεραιότητα» χαρακτηρίζει η δημοτική Αρχή Κηφισιάς την κοινωνική ευθύνη, καθώς όπως σημειώνει, «αγωνίζεται καθημερινά για τη διασφάλιση της ευημερίας των κατοίκων της πόλης μας» και προσθέτει ότι «σε μια πρωτόγνωρη εποχή, η συνέργεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιφέρει οφέλη για την κοινωνία».

«Σχολικό περιβάλλον και εκπαίδευση: μαθησιακή ετοιμότητα, δυσκολίες και άλλες προκλήσεις» θα είναι το θέμα της 4ης συνάντησης της ακαδημίας γονέων «Από το Α έως το Ω» που θα πραγματοποιηθεί στο Περιστέρι.