ΕΥΔΑΠ και Δήμος Αθηναίων έδωσαν τα χέρια για την εξοικονόμηση του πιο πολύτιμου αγαθού

2018-06-29

Η σωστή διαχείριση του πιο πολύτιμου πόρου που μας προσφέρει η Φύση αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τις κοινωνίες μας, καθώς εφόσον προσέχουμε, θα συνεχίσουμε να... έχουμε. 

Για αυτόν τον σκοπό, μια νέα συνέργεια δημιουργείται, μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου η πρωτεύουσα να αποτελέσει το πανελλήνιο πρότυπο στην εξοικονόμηση και ορθολογική χρήση του νερού! 

Ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανθεκτική Αθήνα» που υλοποιεί το Γραφείο Αστικής Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας, στοχεύει στην κατανόηση του «γαλάζιου του αποτυπώματος» και αποφάσισε να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της ΕΥΔΑΠ, ώστε να μειωθεί η σπατάλη των υδάτινων πόρων, πολιτική που αποτελεί άλλωστε και βασικό πυλώνα της υπεύθυνης επιχειρηματικής της πρακτικής.

Έτσι, ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης υπέγραψε μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο το Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, ενέργεια που αναμένεται να βελτιώσει τις επιδόσεις του Δήμου στη διαχείριση υδάτων. 

Σύντομα, όσα ορίζει το Πρωτόκολλο θα μεταφραστούν σε πράξεις, με αρχή την καταγραφή της κατανάλωσης του νερού ανά υπηρεσία που παρέχει ο Δήμος στους πολίτες, ώστε σε επόμενο χρόνο να ξεκινήσουν οι δράσεις, που θα συναποφασιστούν με τα επιστημονικά στελέχη της ΕΥΔΑΠ. 

Εν αρχή θα προκύψει μια χαρτογραφική βάση δεδομένων που με την κατάλληλη ανάλυση, θα αποτελέσει τον «οδηγό» ώστε να επιδιορθωθούν πιθανά σφάλματα διαχείρισης και να εντοπιστούν οι προοπτικές βελτίωσης της χρήσης νερού σε όλους τους τομείς που αυτό συμβαίνει στην Αθήνα (π.χ. ύδρευση δημοτικών χώρων, άρδευση χώρων πρασίνου, πλύσιμο δρόμων), όπως και οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες (πλύσιμο των κάδων και των απορριμματοφόρων, η πλήρωση των κολυμβητηρίων κ.λ.π.). 

Οι προοπτικές αυτής της συνέργειας χαιρετίζονται θερμά και από τις δύο πλευρές, ενώ μεγάλες είναι και οι προσδοκίες των ωφελειών που θα προκύψουν τόσο από την εξοικονόμηση του νερού που αναμένεται να επιτευχθεί, όσο και από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. 

zougla.gr

Μια απλή αλλαγή στα νύχια σας μπορεί να σας αλλάξει στη στιγμή τη διάθεση. Αυτός είναι ο λόγος που πολλές γυναίκες αγαπούν τόσο το μανικιούρ, το οποίο παράλληλα χαρίζει μια περιποιημένη και προσεγμένη εμφάνιση στην κάθε γυναίκα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics υποστηρίζει ότι αφού έχουμε πιει μια μικρή ποσότητα καφέ καταναλώνουμε 10% λιγότερη ποσότητα τροφής στο πρωινό μας γεύμα.