Εξήντα χρόνια διαστημικών ταξιδιών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

2017-12-16

Έχουν περάσει 60 χρόνια από τότε που, στις 4 Οκτωβρίου 1957, η ΕΣΣΔ εκτόξευσε το Σπούτνικ-1, εγκαινιάζοντας έτσι την εποχή της εξερεύνησης του διαστήματος. Από τότε μέχρι σήμερα, περίπου 6.000 δορυφόροι έχουν σταλεί στο διάστημα, ενώ οι διαστημικές πτήσεις αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας.

Ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει σχετική εκδήλωση για τα παιδιά όλων των ηλικιών (και τα μεγάλα «παιδιά») με θέμα «60 Χρόνια Διαστημικά Ταξίδια 1957-2017», την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρατήρηση του Ήλιου με τηλεσκόπια, ομιλίες, χειροτεχνίες, κατασκευές και διαδραστικά παιγνίδια. Η παρατήρηση του Ήλιου με τα τηλεσκόπια δεν θα πραγματοποιηθεί εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανεξαρτήτως του καιρού.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε τον ιστότοπο της σχολής.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μηχανικοί του Rutgers University- New Brunswick δημιούργησαν ένα «έξυπνο» περιβραχιόνιο με ασύρματη σύνδεση σε smartphones, το οποίο, όπως ευελπιστούν, θα φέρει επανάσταση στον χώρο των συσκευών παρακολούθησης της υγείας και του περιβάλλοντος των χρηστών τους.

Τον περασμένο Μάρτιο ο δήμος Τρικκαίων, έγινε ο πρώτος δήμος της Ελλάδας, με τεχνολογία 5G. Τότε, στο Δημαρχείο Τρικκαίων υπογράφτηκε προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στον δήμο, τη γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και την e-trikala ΑΕ, προκειμένου το επόμενο διάστημα...