Εξήντα χρόνια διαστημικών ταξιδιών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

2017-12-16

Έχουν περάσει 60 χρόνια από τότε που, στις 4 Οκτωβρίου 1957, η ΕΣΣΔ εκτόξευσε το Σπούτνικ-1, εγκαινιάζοντας έτσι την εποχή της εξερεύνησης του διαστήματος. Από τότε μέχρι σήμερα, περίπου 6.000 δορυφόροι έχουν σταλεί στο διάστημα, ενώ οι διαστημικές πτήσεις αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας.

Ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει σχετική εκδήλωση για τα παιδιά όλων των ηλικιών (και τα μεγάλα «παιδιά») με θέμα «60 Χρόνια Διαστημικά Ταξίδια 1957-2017», την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρατήρηση του Ήλιου με τηλεσκόπια, ομιλίες, χειροτεχνίες, κατασκευές και διαδραστικά παιγνίδια. Η παρατήρηση του Ήλιου με τα τηλεσκόπια δεν θα πραγματοποιηθεί εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανεξαρτήτως του καιρού.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε τον ιστότοπο της σχολής.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Uber υπέβαλε αίτηση για κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας πάνω στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης η οποία θα είναι σε θέση να διαπιστώνει πόσο υπό την επήρεια αλκοόλ μπορεί να είναι οι εν δυνάμει επιβάτες.

Νέα επιστημονική μελέτη βασισμένη σε στοιχεία 600.000 ανθρώπων από 19 διαφορετικές χώρες -η οποία δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet»-, έρχεται να προκαλέσει πονοκέφαλο σε όσους αρέσκονται να πίνουν ένα ποτηράκι αλκοόλ παραπάνω.

32 ομάδες, 8 όμιλοι, 12 γήπεδα κι 11 πόλεις. Η πρώτη φάση ή αλλιώς η φάση των ομίλων του Μουντιάλ 2018 είναι η πλέον παραδοσιακή, με τους "μονομάχους" να καλούνται να πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις στους ομίλους τους, προκειμένου να κλείσουν θέση στους "16".