Εξήντα χρόνια διαστημικών ταξιδιών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

2017-12-16

Έχουν περάσει 60 χρόνια από τότε που, στις 4 Οκτωβρίου 1957, η ΕΣΣΔ εκτόξευσε το Σπούτνικ-1, εγκαινιάζοντας έτσι την εποχή της εξερεύνησης του διαστήματος. Από τότε μέχρι σήμερα, περίπου 6.000 δορυφόροι έχουν σταλεί στο διάστημα, ενώ οι διαστημικές πτήσεις αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας.

Ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει σχετική εκδήλωση για τα παιδιά όλων των ηλικιών (και τα μεγάλα «παιδιά») με θέμα «60 Χρόνια Διαστημικά Ταξίδια 1957-2017», την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρατήρηση του Ήλιου με τηλεσκόπια, ομιλίες, χειροτεχνίες, κατασκευές και διαδραστικά παιγνίδια. Η παρατήρηση του Ήλιου με τα τηλεσκόπια δεν θα πραγματοποιηθεί εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανεξαρτήτως του καιρού.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφτείτε τον ιστότοπο της σχολής.

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα Windows 95 ήταν ένα λειτουργικό σύστημα που έπαιξε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ιστορία των PC, καθώς σήμανε την οριστική μετάβαση από το περιβάλλον του MS-DOS στο περιβάλλον των Windows ως βασικού λειτουργικού των συστημάτων στα οποία ήταν εγκατεστημένα.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.