«Eτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» -Με αυτό το σύνθημα πάει η ΝΔ στο Συνέδριό της

2017-12-13

ΣΤΙΣ 16 & 17 ΔΕΚEΜΒΡΙΟΥ 

Ολοταχώς για το 11ο Τακτικό Συνέδριό της το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οδεύει η Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για ένα συνέδριο πολιτικών θέσεων, και όχι εκλογής οργάνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πειραιώς έχει αποφασίσει να αφιερώσει το Συνέδριό της στο προγραμματικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας και στην επόμενη ημέρα, όπως την αποκαλούν. «Με ξεκάθαρες κατευθύνσεις και εφαρμόσιμο σχέδιο. Με στόχο να περάσουμε, επιτέλους, από την Ελλάδα της μιζέριας και της στασιμότητας, στην Ελλάδα των ευκαιριών για όλους, και ειδικά για τους πιο αδύναμους και τους νέους. Για την Ελλάδα που αξίζουμε», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Άλλωστε όπως διαμηνύουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τεθεί στόχος της Πειραιώς οι κομματικές εκδηλώσεις να ξεφύγουν από εκείνες τις συνηθισμένες των «μπράβο» και των «ζήτω».

Με κεντρικό σύνθημα «έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» η ΝΔ θα επιχειρήσει να δώσει το όραμα της επόμενης μέρας και να δημιουργήσει ένα νέο αφήγημα που θα την καθιστά έτοιμη για εκλογές και σαφώς έτοιμη να κυβερνήσει.

Το σύνθημα που επέλεξε η ΝΔ για το Συνέδριό της

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος άνοιξε και επίσημα σήμερα τις διαδικασίες παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου με τον γραμματέα προγράμματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Στεργίου, κατά την οποία κατέθεσαν το γαλάζιο στίγμα που πρόκειται να ακολουθηθεί.

«Η ΝΔ ανοίγει πόρτες και παράθυρα και συνδιαμορφώνει την επόμενη μέρα με κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει την πολιτική. Η αντιπολίτευση δεν μας αρκεί για να αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο, το 11ο συνέδριο είναι βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Στεργίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το συνέδριο πρόκειται να εξελιχθεί σε τρεις βασικές θεματικές ενότητες που θα εστιάζουν στις «υπηρεσίες στον πολίτη», «Οικονομία, από τη μιζέρια στις νέες δουλειές» και «Νέα γενιά: από τη γενιά των επιδομάτων στη γενιά των ευκαιριών». Παράλληλα επισημαίνεται πως έχουν αποσταλεί προσκλήσεις σε όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής, ενώ μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μεταξύ εκείνων που έχουν προσκληθεί για να είναι ομιλητές του Συνεδρίου είναι ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος και ο ηθοποιός - σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.


Πηγή: iefimerida.gr  

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει να λειτουργεί στην Αττική το πρώτο κατάστημα γειτονιάς της αλυσίδας My Market, ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο της επιχείρησης στη μεσαία λιανική. Θα ακολουθήσουν καταστήματα και στην επαρχία.

«∆ιακοπές αλά Ελληνικά» απολαµβάνει αυτές τις ηµέρες ένας από τους πλουσιότερους Αµερικανούς και µεγάλος πολέµιος του πλανητάρχη Ντόναλντ Τραµπ, o 76χρονος Μπάρι Ντίλερ, µε την Γερμανίδα πριγκίπισσα σύζυγό του και σχεδιάστρια µόδας Νταϊάν φον Φίρστενµπεργκ.

Από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στη Μονάδα Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς. Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του δεν φανταζόταν ο Ντίνος Καρύδης, όταν έφευγε από το σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου για να πάει στην πλατεία Συντάγματος με τη φίλη του Γωγώ Αντζολετάκη, ότι μερικές ώρες αργότερα θα «λύγιζε» εν μέσω των επεισοδίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, θέλοντας να βρεθεί κάποια λύση σε ένα θέμα που μεταλλάσσεται διαρκώς, διότι και η Airbnb εξελίσσεται και αλλάζει, έχει απευθύνει πρόσκληση προς μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως είναι η Βαρκελώνη, το Βερολίνο και το Άμστερνταμ, ώστε εκπρόσωποί τους να έρθουν στην Αθήνα και να συζητήσουν το ζήτημα με την...