Εργαζόμενοι Δ.Ν. Φιλαδέλφειας -Χαλκηδόνας: Ζούμε κλίμα εκβιασμού & ομηρίας

2018-06-20

Από το σωματείο εργαζομένων του Δήμου ΝΦ-ΝΧ βγήκε ανακοίνωση-απάντηση στο νέο εξώδικο της ΑΕΚ & της Δικέφαλος:

«Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας επίθεσης κατά εργαζομένων του Δήμου μας με την μορφή εξωδίκου. Πριν λίγες ημέρες κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου ΝΦΝΧ εξώδικο από την ΑΕΚ & την Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική. Αποδέκτες εκτός από τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας είναι -για μια ακόμη φορά- ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Καθαριότητας. Με το εξώδικο αυτό η ΑΕΚ προειδοποιεί μεταξύ άλλων: «κάθε έναν συμπράττοντα στην ανοικοδόμηση ή κατασκευή ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ & ΕΡΓΑΤΕΣ με τιμωρία φυλάκισης ενός έτους και με χρηματικές ποινές» και καλεί να απέχουμε από κάθε «παράνομη και ποινικά κολάσιμη πράξη ή συμπεριφορά».

Μετά τις συλλήψεις, τις μηνύσεις, την κατάληψη του γκαράζ, την εξύβριση υπαλλήλων από καταληψίες, τις φθορές στα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και τις φθορές στα απορριμματοφόρα συνεχίζετε με εξώδικα τους εκφοβισμούς.

Συντηρείτε εδώ και πολλές ημέρες ένα κλίμα εκβιασμού, μια ΗΘΙΚΗ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΜΗΡΙΑ για τους υπαλλήλους μας, ενώ κυβέρνηση, Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη και Δήμος πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, στο μερίδιο που τους αναλογεί και να σταματήσουν οι πιέσεις προς τους εργαζόμενους.

Οι καθημερινές αντικειμενικές δυσκολίες λόγω της κατάστασης θα δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα, τόσο στην αποκομιδή των απορριμμάτων από τους εργαζόμενους, όσο και στους κατοίκους της πόλης μας ως τελικούς αποδέκτες.

Καλούμε για μια ακόμη φορά την ΑΕΚ και την Δικέφαλος 1924 να αποσύρουν όλα τα εξώδικα και να σταματήσει επιτέλους η τρομοκράτηση, ο εκφοβισμός και ο εκβιασμός !

Προειδοποιούμε την δημοτική αρχή να μην εμπλέξει εργαζόμενους σε οποιαδήποτε εργασία που αμφισβητείται νομικά. Αν η δημοτική αρχή δεν μπορέσει να μας παρέχει εχέγγυα για την ασφάλεια των εργαζομένων μας, εμείς δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας ακάλυπτους. Θα τους καλέσουμε να απέχουν από την εργασία.

ΤΟ Δ.Σ.»

Σημαντικά νέα μας έρχονται από το πρόσφατο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Χειρουργική της Παχυσαρκίας και Μεταβολικών Νόσων αναφορικά με την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των συνοδών νοσημάτων αυτής.

Συμβουλές προς τους πολίτες-χρήστες του Διαδικτύου ώστε να αποφύγουν εξαπάτησή τους κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως κρατήσεις ακτοπλοϊκών ή αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων κι ενοικιάσεις οχημάτων, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, δίνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου είναι η τελευταία ημέρα ισχύος του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά-ζυγά) για την περίοδο 2017-2018, στην περιοχή του Μικρού Δακτυλίου (Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς...

Πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ- σε πιάνει η καταναλωτική μανία- γεμίζεις με πράγματα το ψυγείο σου- αργότερα αυτά τα πράγματα χαλάνε- τα πετάς. Λοιπόν, μάντεψε! Με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το ψυγείο σου λειτουργεί και το νεσεσέρ σου. Ετοιμάσου για κάτι που θα σε σοκάρει: τα καλλυντικά λήγουν και πρέπει να τα πετάς! Γιατί μπορεί να αποδειχτούν για...