Έρχεται το βινύλιο «υψηλής ευκρίνειας»

2018-04-14

Η διαδικασία παραγωγής δίσκων δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα τα τελευταία 100 χρόνια, αλλά απ' ό,τι φαίνεται ήρθε η ώρα για κάτι τέτοιο. Η Rebeat Innovation (με έδρα στην Αυστρία) ήδη δουλεύει για να φέρει το βινύλιο στον 21ο αιώνα. 

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας lasers θα μετατρέπει τον αναλογικό ήχο σε ψηφιακό, 3D τοπογραφικό χάρτη της μουσικής και μετά θα το χαράσσει με τη βοήθεια του φωτός.

Η διαδικασία θα επιτρέπει περίπου 40% μεγαλύτερη διάρκεια σε κάθε πλευρά, 30% μεγαλύτερη ένταση και θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ήχου συνολικά. Επίσης θα διαφοροποιεί τη διαδικασία και τα χημικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του δίσκου. 

Οι πρώτοι HD δίσκοι θα αργήσουν λίγο να εμφανιστούν στα ράφια. Η εταιρεία αγόρασε πρόσφατα το laser σύστημα. Σκοπός είναι να έχουνβ έτοιμα δοκιμαστικά pressing για το συνέδριο Making Vinyl του Ντιτρόιτ τον Οκτώβριο και μέσα στην επόμενη χρονιά να φτάσουν οι δίσκοι στα καταστήματα.

Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί θα δυσαρεστηθούν ή δεν θα συμφωνήσουν με την ποιότητα των "HD δίσκων", όμως δεν ισχύει πάντα το γεγονός ότι το βινύλιο ακούγεται καλύτερα. 

Εάν τελικά οι δίσκοι high definition καταφέρουν να κυκλοφορήσουν ευρέως, δεν θα χρειαστείτε νέο εξοπλισμό για να τους ακούσετε, καθώς θα μπορούν να παίξουν κανονικά στα πικάπ που κυκλοφορούν ήδη. 

Δοκιμή ενός μικρού, διθέσιου ηλεκτρικού αεροπλάνου πραγματοποίησε την Δευτέρα η Νορβηγία, με πρόβλεψη για έναρξη πτήσεων με επιβάτες έως το 2025, εάν και εφόσον στον χώρο της αεροπορίας παρατηρηθεί η «πράσινη στροφή» που έκανε τους Νορβηγούς να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου ως προς τις αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η Uber υπέβαλε αίτηση για κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας πάνω στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης η οποία θα είναι σε θέση να διαπιστώνει πόσο υπό την επήρεια αλκοόλ μπορεί να είναι οι εν δυνάμει επιβάτες.