Έρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου & Τεχνών του Δρόμου στις Σέρρες

2023-09-05

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών: Έρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου & Τεχνών του Δρόμου στις Σέρρες

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών παρουσιάζει το SerreS Street Circus Fest 2023, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Τσίρκου και Τεχνών του Δρόμου της πόλης των Σερρών, με δεκάδες εκδηλώσεις και καλλιτέχνες ανά την πόλη από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και μέχρι τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

Το σύγχρονο τσίρκο και το θέατρο δρόμου αποτελούν έναν από τους πιο φρέσκους καλλιτεχνικούς και πολιτιστικούς θεσμούς του αστικού τοπίου, αφού κεντρικό πεδίο της δράσης τους είναι οι ίδιες οι πόλεις με τα πάρκα, τις πλατείες, τους δρόμους και κάθε χώρο με δημόσια κοινωνική χρήση.

Αυτονόητο είναι ότι στο σύγχρονο τσίρκο δεν γίνεται καμία χρήση ζώων, αντίθετα στόχος είναι η διασκέδαση και η ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων, παράλληλα με την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την ανάδειξη, με χιούμορ και τρυφερότητα, όλων των καταστάσεων και των συνθηκών στις οποίες ζει ο σύγχρονος άνθρωπος.

Οι Σέρρες έχουν ήδη ενταχθεί στη μεγάλη ομάδα των πολλών και σημαντικών ευρωπαϊκών πόλεων που φιλοξενούν τις δράσεις του σύγχρονου τσίρκου και του θεάτρου δρόμου, και στο πρώτο Φεστιβάλ τους θα δεχθούν την επίσκεψη καλλιτεχνών από πολλές ευρωπαϊκές χώρες (ανάμεσά τους και Έλληνες) με στόχο μια γιορτή και ένα θέαμα φωτεινό, πολύχρωμο, πολυδιάστατο και πολυσύνθετο.

Παράλληλα με τις κεντρικές δράσεις, θα γίνουν θεματικές επισκέψεις σε σχολεία, νοσοκομεία κ.α., ενώ θα υπάρξουν και ειδικά σεμινάρια επιμόρφωσης μικρών και μεγάλων σε ζητήματα κοινωνικής αναγκαιότητας, όπως το περίφημο δρώμενο «O κλόουν γιατρός». 

Το Vinyl Market επιστρέφει και πάλι ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέες συλλογές δίσκων, συλλεκτικά κομμάτια, φρέσκες, νέες κυκλοφορίες, αλλά και με πολλά άλλα μουσικά εκθέματα. Δίσκοι από όλη τη γκάμα της μουσικής, θα βρίσκονται εκεί για να τους ανακαλύψετε. Rock, Soul, Funk, Jazz, Latin, Blues, Ethnic, Electronica, και πολλά άλλα.

Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως μια μαρμάρινη κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ρωμαϊκής τεχνοτροπίας, του 2ου μ.Χ. αιώνα, στο αρχαίο θέατρο της Προυσιάδας προς τω Υπίω.