Έρχεται ο ... Μεγάλος Αδελφός για ΙΧ και οδηγούς

2017-12-02

Νομοσχέδιο στη Βουλή θα προβλέπει τη δημιουργία ενιαίας βάσης δεδομένων με στοιχεία από εφορία, υπουργείο μεταφορών και αστυνομία

Είδαν και αποείδαν στην κυβέρνηση με το φιάσκο των ανασφάλιστων αυτοκινήτων και αποφάσισαν να λύσουν το πρόβλημα με το χάος των στατιστικών δεδομένων των ΙΧ μια και καλή. Στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα υπάρχει ειδική διάταξη που θα επιβάλλει τη δημιουργία μιας ενιαίας βάσης δεδομένων στην οποία θα καταγράφονται όλες οι πληροφορίες τόσο για τους οδηγούς όσο και για το όχημα.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σήμερα με τις πολλές διαφορετικές βάσεις δεδομένων είναι άλυτο. Δεν υπάρχει δυνατότητα εντοπισμού ούτε των ανασφάλιστων οχημάτων ούτε των οχημάτων που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ούτε καν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα ή τα εγκαταλελλειμένα αυτοκίνητα. Υποτίθεται ότι θα έπρεπε ήδη να έχουν εντοπιστεί τα ανασφάλιστα οχήματα αλλά και οι οδηγοί που δεν έχουν περάσει τα ΙΧ τους απο ΚΤΕΟ αλλά η προσπάθεια «κόλλησε» στα λανθασμένα στοιχεία των βάσεων δεδομένων.

Αυτή τη φορά, η κυβέρνηση θέλει να την κάνει τη δουλειά ολοκληρωμένη. Έτσι, εκτός από τη βάση δεδομένων των αυτοκινήτων θα δημιουργηθεί και βάση δεδομένων για τους οδηγούς. Σε αυτήν θα καταγράφεται από τη διεύθυνση κατοικίας του οδηγού -ακόμη και σε αυτό υπάρχει κενό ενημέρωσης καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις το υπουργείο μεταφορών έχει παλαιές διευθύνσεις για τους οδηγούς καθώς ουδείς ενημερώνει τις υπηρεσίες του υπουργείου συγκοινωνιών παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική υποχρέωση. Στη βάση των οδηγών θα καταχωρίζονται μέχρι και οι πληροφορίες από τις τροχαίες παραβάσεις.

fpress.gr

Τα νέα για το άνοιγμα όχι ενός, αλλά δυο σινεμά στην Αθήνα είναι πάντα καλοδεχούμενα. Ακόμα και σε μια χρονική συγκυρία όπου τα εισιτήρια παρουσιάζουν στασιμότητα και με το Μουντιάλ αυτήν την εποχή να κερδίζει μεγάλη μερίδα του κοινού.

Μπορεί να είχε ειπωθεί ότι ο διαγωνισμός της Eurovision δε θα γινόταν στο Ισραήλ εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, όμως, με ανακοίνωσή της η EBU ξεκαθάρισε ότι η διοργάνωση θα γίνει κανονικά στην νικήτρια χώρα.

Αλλάζει όψη σιγά σιγά και η Αθήνα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του δήμου Αθηναίων για την Ανθεκτικότητα και την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, ξεκινά μια πιλοτική δράση με στόχο τη μείωση της θερμοκρασίας στην πόλη και τη βελτίωση των κλιματολογικών συνθηκών, με αφετηρία την οδό Βορέου.