Έρχεται δίκτυο φόρτισης ηλεκτροκίνητων από Ford και ευρωπαϊκούς κολοσσούς

2017-11-05

Ford, BMW, Daimler, VW, Audi και Porsche αποκάλυψαν τη δημιουργία κοινοπραξίας με στόχο της δημιουργία 20 σταθμών γρήγορης φόρτισης για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ως τα τέλη του 2017. Επόμενος στόχος η δημιουργία 400 τέτοιων σταθμών σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2020.

Η κοινοπραξία θα ονομάζεται 'IONITY', και, σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της Ford, Mark Fields, «μια αξιόπιστη υποδομή ταχύτατης φόρτισης είναι απαραίτητη και λεχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνητης οδήγησης».

Η πρώτη φάση με τους 20 σταθμούς θα κατασκευαστεί σε υπάρχοντες σταθμούς καυσίμων σε μεγάλους δρόμους σε Γερμανία, Αυστρία και Νορβηγία και το κάθε σημείο φόρτισης υθα επιτρέπει σε πολλούς οδηγούς να φορτίζουν ταυτόχρονα τα οχήματά τους.

Το δίκτυο θα βασίζεται στην τεχνολογία ενός νέου συνδυασμένου συστήματος φόρτισης (CCS) που θα δέχεται διαφορετικούς τύπους και μοντέλα αυτοκινήτων.

Η δέσμευση για δυνατότητα 350 κιλοβάτ ανά σημείο φόρτισης είναι σχεδόν διπλάσια από τα στάνταρ που έχει θέσει η Tesla.

H Volvo Cars ανακοίνωσε τη συνεργασία με την Google, για να ενσωματώσει τις εφαρμογές Google Αssistant, Google Play Store, Google Maps και άλλες υπηρεσίες της Google στο σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας Sensus επόμενης γενιάς, που θα βασίζεται στο λειτουργικό Androidτης Google.

Επανέρχονται οι φήμες περί αποχώρησης μεγάλων πολυεθνικών από τα εδάφη της Τουρκίας. Πέρα από τις επεκτατικές διαθέσεις του Σουλτάνου Ερντογάν, τον Πόλεμο στο Αφρίν και τις κόντρες του με ΗΠΑ, Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία και γενικότερα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η σαθρή οικονομία της χώρας, τρομάζει τους επενδυτές...

Μπορεί η μέλισσα-δολοφόνος να μοιάζει πως έχει βγει από ταινία τρόμου χαμηλού προϋπολογισμού, είναι όμως μια πραγματικότητα που ξεπήδησε από μια ταπεινή απόπειρα να αυξηθεί η παραγωγή μελιού πίσω στη δεκαετία του 1950.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός «συγκρούονται» στο ΟΑΚΑ (19:00, CosmoteSport 4) στον 5ο τελικό της Basket League, με τον νικητή της «τιτανομαχίας» να πανηγυρίσει τον τίτλο.