Έρχεται δίκτυο φόρτισης ηλεκτροκίνητων από Ford και ευρωπαϊκούς κολοσσούς

2017-11-05

Ford, BMW, Daimler, VW, Audi και Porsche αποκάλυψαν τη δημιουργία κοινοπραξίας με στόχο της δημιουργία 20 σταθμών γρήγορης φόρτισης για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ως τα τέλη του 2017. Επόμενος στόχος η δημιουργία 400 τέτοιων σταθμών σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2020.

Η κοινοπραξία θα ονομάζεται 'IONITY', και, σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της Ford, Mark Fields, «μια αξιόπιστη υποδομή ταχύτατης φόρτισης είναι απαραίτητη και λεχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνητης οδήγησης».

Η πρώτη φάση με τους 20 σταθμούς θα κατασκευαστεί σε υπάρχοντες σταθμούς καυσίμων σε μεγάλους δρόμους σε Γερμανία, Αυστρία και Νορβηγία και το κάθε σημείο φόρτισης υθα επιτρέπει σε πολλούς οδηγούς να φορτίζουν ταυτόχρονα τα οχήματά τους.

Το δίκτυο θα βασίζεται στην τεχνολογία ενός νέου συνδυασμένου συστήματος φόρτισης (CCS) που θα δέχεται διαφορετικούς τύπους και μοντέλα αυτοκινήτων.

Η δέσμευση για δυνατότητα 350 κιλοβάτ ανά σημείο φόρτισης είναι σχεδόν διπλάσια από τα στάνταρ που έχει θέσει η Tesla.

Ο στόλος των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη ανέρχεται πλέον σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο οχήματα μετά τις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου του 2018. Οι πωλήσεις είναι κατά 42% υψηλότερες από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους για την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την αναλυτική εταιρεία καταγραφής στατιστικών, EV Volumes.

Τα ελαστικά και οι ζάντες του αυτοκινήτου σου σίγουρα έχουν «ταλαιπωρηθεί» μέσα στις διακοπές. Βλέπεις, το οδικό δίκτυο, ειδικά των νησιών, περιέχει πολλές φορές χωματόδρομους με άφθονες λακκούβες αλλά και πέτρες που προκαλούν συνέχεια «τραντάγματα» στο αυτοκίνητο και σημαντικές φθορές στα λάστιχα. Ένας απλός έλεγχος θα φανέρώσει όλα τα προβλήματα....

Το αυτοκίνητό μας είναι γεμάτο κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ. Δεν μπορούμε να τα δούμε, αλλά είναι πάντα ενεργά όποτε οδηγούμε. Παρόλο που αυτά τα βοηθήματα δεν μας εμποδίζουν να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο, προσφέρουν σημαντική ασφάλεια και άνεση στις ημερήσιες μετακινήσεις μας.

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.