Έρχεται δίκτυο φόρτισης ηλεκτροκίνητων από Ford και ευρωπαϊκούς κολοσσούς

2017-11-05

Ford, BMW, Daimler, VW, Audi και Porsche αποκάλυψαν τη δημιουργία κοινοπραξίας με στόχο της δημιουργία 20 σταθμών γρήγορης φόρτισης για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα ως τα τέλη του 2017. Επόμενος στόχος η δημιουργία 400 τέτοιων σταθμών σε όλη την Ευρώπη μέχρι το 2020.

Η κοινοπραξία θα ονομάζεται 'IONITY', και, σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της Ford, Mark Fields, «μια αξιόπιστη υποδομή ταχύτατης φόρτισης είναι απαραίτητη και λεχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει τις δυνατότητες της ηλεκτροκίνητης οδήγησης».

Η πρώτη φάση με τους 20 σταθμούς θα κατασκευαστεί σε υπάρχοντες σταθμούς καυσίμων σε μεγάλους δρόμους σε Γερμανία, Αυστρία και Νορβηγία και το κάθε σημείο φόρτισης υθα επιτρέπει σε πολλούς οδηγούς να φορτίζουν ταυτόχρονα τα οχήματά τους.

Το δίκτυο θα βασίζεται στην τεχνολογία ενός νέου συνδυασμένου συστήματος φόρτισης (CCS) που θα δέχεται διαφορετικούς τύπους και μοντέλα αυτοκινήτων.

Η δέσμευση για δυνατότητα 350 κιλοβάτ ανά σημείο φόρτισης είναι σχεδόν διπλάσια από τα στάνταρ που έχει θέσει η Tesla.

Το αυτοκίνητό μας είναι γεμάτο κάμερες, αισθητήρες και ραντάρ. Δεν μπορούμε να τα δούμε, αλλά είναι πάντα ενεργά όποτε οδηγούμε. Παρόλο που αυτά τα βοηθήματα δεν μας εμποδίζουν να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο δρόμο, προσφέρουν σημαντική ασφάλεια και άνεση στις ημερήσιες μετακινήσεις μας.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη αυξήθηκαν 5,1% τον Ιούνιο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ΕΕ, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Ισπανία αντιστάθμισαν την πτώση της ζήτησης στη Βρετανία και στην Ιταλία.

Αυστηρότεροι θα γίνουν στο εξής οι έλεγχοι στα ΚΤΕΟ για τα οχήματα, καθώς οι βεβαιώσεις τεχνικού ελέγχου θα εκδίδονται πλέον με βάση τα προηγούμενα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι ελεγκτικές υπηρεσίες.