Επιβλητικοί Χιονάνθρωποι συναντούν τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο

2023-12-16

Δώδεκα μεγάλου μεγέθους γλυπτά με θέμα τον «Χιονάνθρωπο» δεσπόζουν στην περίφημη συνοικία Fleet Street Quarter του Λονδίνου.

Εμπνευσμένα από το χριστουγεννιάτικο τραγούδι του 1780 «The Twelve Days of Christmas» αποτίουν έναν συγκινητικό φόρο τιμής στον Βρετανό συγγραφέα και εικονογράφο Ρέιμοντ Μπριγκς (Raymond Briggs) και στο κλασικό βιβλίο «Ο Χιονάνθρωπος», που συνεχίζει να μαγεύει τους μικρούς αναγνώστες εδώ και 45 χρόνια.

Τα γλυπτά βρίσκονται σε κεντρικά σημεία, όπως στους δρόμους Chancery Lane, Carter Lane και Ludgate Hill και φέρουν την υπογραφή καταξιωμένων Βρετανών καλλιτεχνών. Με θέματα τη φιλία και την αγάπη, προκαλούν τον θαυμασμό περιμένουν χαμόγελα και πόζες από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Ο Χιονάνθρωπος της Ματίλντα Ελίζαμπεθ (Matilda Elizabeth) αποτυπώνει μια μαγευτική σκηνή όπου έξι χήνες κλωσούν τα αυγά τους, κάτω από τα χιονισμένα βουνά και την λάμψη από το «Αστέρι του Βορρά».

Η έμπνευση της Λάουρα-Κέιτ Τσάπμαν (Laura-Kate Chapman) μεταμόρφωσε τον ίδιο τον Χιονάνθρωπο σε κύκνο έχοντας ως φόντο το παγωμένο μπλε νερό. Η Τζέννυ Λέναρντ (Jenny Leonard) με έδρα το Μάντσεστερ, φιλοτέχνησε το «Nine Ladies Dancing» με 9 γυναικείες φιγούρες να χορεύουν σε ρυθμό ντίσκο σε ένα πολύχρωμο φόντο γεμάτο αστέρια.

Η υπέροχη αυτή «εικαστική μεταμόρφωση» από την Wild in Art σε συνεργασία με την Penguin Random House Children's, θα «στέκεται» επιβλητικά στους λονδρέζικους δρόμους μέχρι τις 5 Ιανουαρίου του 2024. 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.