Επιστρέφουν στο κέντρο οι λιανέμποροι

2018-04-19

Αύξηση άνω του 15% κατέγραψαν πέρυσι οι αφίξεις ξένων τουριστών στην Αθήνα σε σχέση με το 2016. Συνολικά την περασμένη χρονιά περισσότεροι από 5 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα. Αυτό από μόνο του το στοιχείο απαντά στο ερώτημα γιατί οι λιανέμποροι, Έλληνες και ξένοι, αποφάσισαν, όσοι έφυγαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης να επιστρέψουν στο κέντρο και γιατί νέοι παίκτες "κτίζουν" θέση στην ευρύτερη περιοχή.

Μεταξύ αυτών η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος που απέκτησε θέση στη Μητροπόλεως και η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Προμηθευτική που διαθέτει κατάστημα στην Κοραή, οι οποίες "κατέβηκαν" σε μια περιοχή, αυτή του κέντρου των Αθηνών, που η απουσία οργανωμένων δικτύων λιανικής τροφίμων είναι εμφανής τα τελευταία χρόνια. 

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει το καλάθι και κατ' επέκταση τις πωλήσεις της, και η Lidl αποφάσισε να ενισχύσει την παρουσία της στο κέντρο των μεγάλων πόλεων. Στο πλαίσιο αυτό μέσα στο 2018 τρία νέα καταστήματα πρόκειται να δημιουργηθούν στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

Θέση στο κέντρο παίρνουν και αλυσίδες, όπως η Leroy Merlin, η οποία μετά την "κάθοδό" της στο Μαρούσι, -σ.σ. το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται επί της Λεωφ. Κηφισίας 73- εγκαινιάζει σήμερα ένα ακόμη κατάστημά της, αυτή τη φορά στον αστικό ιστό της πόλης. Η Leroy Merlin, έχει προχωρήσει στην μακροχρόνια μίσθωση του κτηρίου, εμβαδού 35.000 τ.μ., της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων "Δάκων" στη Λεωφόρο Βασιλίσης Σοφίας 112 στην Αθήνα. Το κατάστημα θα είναι το μοναδικό της Leroy Merlin που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, σε ισόγειο, ημιώροφο και πρώτο όροφο. Είναι συνολικής επιφάνειας 6.000 τ.μ., διαθέτει 300 θέσεις πάρκινγκ και η λειτουργία του δημιουργεί 130 θέσεις εργασίας.

Εκτός από τη Leroy Merlin, αρκετές ακόμη αλυσίδες από τον κλάδο των ηλεκτρικών, της ένδυσης και της υπόδησης, έχουν προχωρήσει ή σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της παρουσίας τους στο κέντρο. Μια εξ αυτών είναι και η αλυσίδα Κωτσόβολος η οποία "μετακόμισε" πριν από κάποιο διάστημα σε μεγαλύτερο και κεντρικότερο κατάστημα στην συμβολή των οδών Σταδίου και Κοραή. 

Νέο κατάστημα Intersport δημιούργησε πέρυσι και ο όμιλος Φουρλή στην οδό Σταδίου στην Αθήνα,κίνηση η οποία "επιβλήθηκε" από την αύξηση του τουρισμού αλλά και από τη μείωση των ενοικίων, όπως είχε αναφέρει η διοίκησή του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. 

capital.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.