Επίσκεψη του Παύλου Γερουλάνου στο Κέντρο Αντιμετώπισης Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων

2023-09-07

Στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψής του στο Κέντρο Αντιμετώπισης Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων, ο Βουλευτής Α' Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος, ζήτησε από την Αντιδήμαρχο Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας, Κατερίνα Κατριβάνου

 να προχωρήσει ο Δήμος στη γρηγορότερη υλοποίηση των δράσεων που προβλέπει το ψήφισμα της 26ης Φεβρουαρίου 2021, για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, το οποίο είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, η παράταξή του, «Αθήνα Είσαι Εσύ». 

Η υλοποίηση των δράσεων αυτών, έχει καθυστερήσει σημαντικά, αλλά η παρουσία της κας Κατριβάνου στη θέση, πλέον, της αρμόδιας Αντιδημάρχου, μας δίνει την ελπίδα για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα. 
Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Κέντρου είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη, με Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας τη Μαρία Στρατηγάκη, η οποία και ήταν παρούσα στη συνάντηση.

Η κα Κατριβάνου, ενημέρωσε τον Παύλο Γερουλάνο και για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, ο οποίος πλέον λειτουργεί σε νέο σύγχρονο κτήριο. Μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, σε μία εποχή αυξημένων κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας.
Διαπιστώνοντας τις αυξημένες ανάγκες για τη λειτουργία δομών αντιμετώπισης έμφυλης βίας πανελλαδικά, ο κ. Γερουλάνος υποσχέθηκε πως θα θέσει το πρόβλημα στην αρμόδια Υπουργό, μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα και του προηγούμενου Κώστα Μπακογιάννη σχετικά με τα έργα που αφορούν το γήπεδο του ΠΑΟ και εντάσσονται στο συνολικό έργο της «Διπλής Ανάπλασης».

Το πρώτο διήγημα της Άννας Βαγενά, που σύντομα θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «ΌΤΑΝ», γίνεται παράσταση σε μορφή μονολόγου από την ίδια. Πρόκειται για μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με πολύ χιούμορ και συγκίνηση, για έναν έρωτα που ήρθε αργά.

Δύο και τρεις εργάσιμες μέρες - συνολικά έως και 6 μέρες με αργίες και Σαββατοκύριακα - πρέπει να περιμένουν όποιοι μεταφέρουν χρήματα από τράπεζα σε τράπεζα και όποιες επιχειρήσεις πληρώνονται από πελάτες τους μέσω τράπεζας στην οποία οι ίδιες δεν έχουν λογαριασμό.