Επίσκεψη του Παύλου Γερουλάνου στο Κέντρο Αντιμετώπισης Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων

2023-09-07

Στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψής του στο Κέντρο Αντιμετώπισης Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων, ο Βουλευτής Α' Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος, ζήτησε από την Αντιδήμαρχο Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας, Κατερίνα Κατριβάνου

 να προχωρήσει ο Δήμος στη γρηγορότερη υλοποίηση των δράσεων που προβλέπει το ψήφισμα της 26ης Φεβρουαρίου 2021, για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, το οποίο είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, η παράταξή του, «Αθήνα Είσαι Εσύ». 

Η υλοποίηση των δράσεων αυτών, έχει καθυστερήσει σημαντικά, αλλά η παρουσία της κας Κατριβάνου στη θέση, πλέον, της αρμόδιας Αντιδημάρχου, μας δίνει την ελπίδα για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα. 
Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Κέντρου είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη, με Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας τη Μαρία Στρατηγάκη, η οποία και ήταν παρούσα στη συνάντηση.

Η κα Κατριβάνου, ενημέρωσε τον Παύλο Γερουλάνο και για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, ο οποίος πλέον λειτουργεί σε νέο σύγχρονο κτήριο. Μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, σε μία εποχή αυξημένων κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας.
Διαπιστώνοντας τις αυξημένες ανάγκες για τη λειτουργία δομών αντιμετώπισης έμφυλης βίας πανελλαδικά, ο κ. Γερουλάνος υποσχέθηκε πως θα θέσει το πρόβλημα στην αρμόδια Υπουργό, μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Στην περιοχή του Αγίου Σώστη μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής. Παρεμβάσεις έκαναν, επίσης, ο Γιώργος Ντούνη, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα και ο Γιώργος Παπαβασιλείου, υποψήφιος...

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πειραιά, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην πόλη μας.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο της έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φροντίδας και προστασίας των ζώων συντροφιάς»