Επίσκεψη του Παύλου Γερουλάνου στο Κέντρο Αντιμετώπισης Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων

2023-09-07

Στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψής του στο Κέντρο Αντιμετώπισης Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων, ο Βουλευτής Α' Αθήνας, Παύλος Γερουλάνος, ζήτησε από την Αντιδήμαρχο Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας, Κατερίνα Κατριβάνου

 να προχωρήσει ο Δήμος στη γρηγορότερη υλοποίηση των δράσεων που προβλέπει το ψήφισμα της 26ης Φεβρουαρίου 2021, για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης, το οποίο είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, η παράταξή του, «Αθήνα Είσαι Εσύ». 

Η υλοποίηση των δράσεων αυτών, έχει καθυστερήσει σημαντικά, αλλά η παρουσία της κας Κατριβάνου στη θέση, πλέον, της αρμόδιας Αντιδημάρχου, μας δίνει την ελπίδα για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα. 
Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Κέντρου είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη, με Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας τη Μαρία Στρατηγάκη, η οποία και ήταν παρούσα στη συνάντηση.

Η κα Κατριβάνου, ενημέρωσε τον Παύλο Γερουλάνο και για την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών, ο οποίος πλέον λειτουργεί σε νέο σύγχρονο κτήριο. Μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, σε μία εποχή αυξημένων κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας.
Διαπιστώνοντας τις αυξημένες ανάγκες για τη λειτουργία δομών αντιμετώπισης έμφυλης βίας πανελλαδικά, ο κ. Γερουλάνος υποσχέθηκε πως θα θέσει το πρόβλημα στην αρμόδια Υπουργό, μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.

Στο πλαίσιο του κύκλου για τη «Νεότερη Ελληνική Ποίηση» που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η διάλεξη με θέμα «Άγγελος Σικελιανός: Η Ποίηση – Πράξη ενός ΛΥΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών υπενθυμίζει ότι στην Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δεκελείας και Δημοκρίτου) υπάρχει διαμορφωμένη πτέρυγα με εκατοντάδες παιδικά βιβλία η οποία ενημερώνεται και εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις.