Εντυπωσιακό κλείσιμο προεκλογικού αγώνα για τον Γιάννη Βούρο!

2023-10-14

Μπροστά σε εκατοντάδες δημότες, στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, ολοκλήρωσε το βράδυ της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου τις προεκλογικές του εκδηλώσεις/ομιλίες ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Βούρος, λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης του Β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: "Φίλες και φίλοι, η παρουσία σας και σήμερα είναι συγκινητική και σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό!

Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά στο τι κάναμε σε αυτά τα πρώτα χρόνια της θητείας μας, τα είπαμε την προηγούμενη Παρασκευή πριν τον Α' Γύρο των εκλογών, που μας αναδείξατε πρώτη δύναμη τόσο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όσο και στη Νέα Χαλκηδόνα.

Ενδεικτικά οι ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ μας, το συμβόλαιο τιμής που υπογράφουμε σήμερα με όλους εσάς για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο περιλαμβάνει:

Την κατασκευή του Νέου Κενταύρου (αναψυκτηρίου) μαζί με την ολική αναβάθμιση και ανάδειξη του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας.

ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ μέσω της Πρόσκλησης ΑΤ06 & ΑΤ08 του Προγράμματος του ΥΠ.ΕΣ. «Αντώνης Τρίτσης».

Την έναρξη εργασιών για την κατασκευή του νέου πολυχώρου – ΚΑΠΗ στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας (Λ. Δεκελείας & Επταλόφου). Προϋπολογισμός 3.300.000€ (2,9 εκ. από την Περιφέρεια Αττικής / 400.000 ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου).

Την δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ με αεροϋποστηριζόμενο θόλο στον αθλητικό χώρο επί της οδού Δωδεκανήσου στη Νέα Χαλκηδόνα (με ίδιους πόρους του Δήμου), με ίδιους πόρους του Δήμου.

Δημιουργία αθλητικού χώρου – στίβου στην περιοχή της Νησίδας – με πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Εγκεκριμένη χρηματοδότηση 420.000 € από το Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση μέρους της Νέας Χαλκηδόνας.

Δημιουργία νέων ραμπών ΑμεΑ – Πρόσβαση για όλους – Κόστος 49.600€ με εγκεκριμένη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας – 180.000 εγκεκριμένη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Έξυπνες διαβάσεις. Με εγκεκριμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «ΕΛΛΑΔΑ 2.0».

Λύσεις κυκλοφορίας και μελέτες για νέους χώρους στάθμευσης, με εγκεκριμένη χρηματοδότηση 916.000€, από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ψηφιακές δράσεις και εφαρμογές, για την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης». Ύψος χρηματοδότησης 206.000€

Προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών. Απόφαση ένταξης «Πράσινου Ταμείου». Ποσό εγκεκριμένης χρηματοδότησης 180.000 €.

Προστασία Περιβάλλοντος, με σύγχρονα μοντέλα πληροφορικής, με απ' ευθείας εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 200.000 απ' ευθεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έργα κοστολογημένα, ΜΕ ΏΡΙΜΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ.

Για αυτά φίλες και φίλοι, συμπολίτισσες, και συμπολίτες, δουλέψαμε μερόνυχτα και είναι η παρακαταθήκη μας για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο.

Ας μην διακόψουμε για ακόμη μία φορά απότομα αυτή την πορεία.

Ο Δήμος μας μετά από 20 χρόνια, χρειάζεται επιτέλους συνέχεια!

Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αφήσουμε πίσω μας κατεστημένες αντιλήψεις και το δεν… βαριέσαι… ορισμένων εντός και εκτός Δημαρχείου.

Για όλους εμάς φίλες και φίλοι, ο Δήμαρχος έχει τελείως διαφορετικό ρόλο μέσα στην ομάδα Διοίκησης του Δήμου.

Στόχος μας ήταν, είναι και θα είναι ένα μοντέλο συλλογικής διοίκησης, χωρίς αποκλεισμούς και αξιοποιώντας όλους τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που έχουν διάθεση για προσφορά, ανεξάρτητα από ποια παράταξη προέρχονται.

Ο Δήμαρχος σαφώς είναι ο επικεφαλής και ο συντονιστής της Ομάδας Διοίκησης, όμως δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μόνος του.

Είδατε στην προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, θα δείτε και στα επόμενα χρόνια αν μας επιλέξετε με την ψήφο σας, να δίνουμε ευκαιρίες και να αναδεικνύουμε σε θέσεις ευθύνης νέα παιδιά.

Νέους και νέες ανθρώπους, δίπλα στους εμπειρότερους, με ιδέες υλοποιήσιμες, με τεχνοκρατική αντίληψη με σχέδιο και συνάμα γνώση.

Σε αυτό τον δρόμο θα συνεχίσουμε.

Αρκετά πια με τους δεινόσαυρους της τοπικής πολιτικής σκηνής.

Το 2019 η πόλη μας πήρε μία απόφαση.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…

Ξέρετε πολύ καλά ποιους έχουμε αυτή την φορά απέναντί μας και τον τρόπο που πολιτεύονται.

Λέμε λοιπόν ένα ξεκάθαρο και δυνατό όχι στις διαχωριστικές γραμμές.

Λέμε ναι στη σύνθεση, την συμπόρευση, τις συνεργασίες.

Παράγουμε έργο και θέλουμε δίπλα μας αυτούς που έχουν όρεξη και αυτούς που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν.

Για τον συνδυασμό μας, δεν υπάρχουν μπλε, πράσινοι, κίτρινοι, δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, δεν υπάρχουν ΑΛΛΟΙ.

Είμαστε πιστοί στο δόγμα του ΕΜΕΙΣ και όχι του ΕΓΩ.

Αν τώρα κάποιοι αποφασίσουν να είναι ενάντια στον τόπο τους, στην πόλη τους, στον Δήμο τους, αυτοί θα απομονωθούν οριστικά και αμετάκλητα, όχι από εμάς, αλλά από τις εξελίξεις.

Φίλες και φίλοι, ζούμε σε ένα τόπο, πανέμορφο κι ευλογημένο, σε μια γειτονιά με πολύ πράσινο, σε μια γειτονιά με τον παραδοσιακό της οικισμό, σε μια προσφυγική γειτονιά με παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Γνωριζόμαστε όλοι καλά μεταξύ μας.

Η Δημοκρατική Νέα Φιλαδέλφεια, η Νέα Χαλκηδόνα στις 15 Οκτωβρίου δεν θα γυρίσουν στο χθες.

Συνεχίζουμε με συνέπεια, με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, με στοχοπροσήλωση, ασφαλώς ΜΠΡΟΣΤΑ!

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε τα επόμενα πέντε χρόνια την πόλη μας «Ακόμα πιο ψηλά»!

Όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς.

Μία ανοιχτή αγκαλιά για όλες και όλους.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, την στήριξή σας και την εμπιστοσύνη σας!».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Την Κυριακή ΔΕΝ αφήνουμε τους λίγους να αποφασίσουν.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!".

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Palmos 96.5 τιμούν τα άτομα με αναπηρία και αναδεικνύουν τη σπουδαιότητα της ειδικής αγωγής μέσα από μία άκρως συγκινητική μουσική εκδήλωση, με έναν δυνατό συμβολισμό αφιερωμένο στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο.