Ένταση στο Ειρηνοδικείο! Εκτοξεύουν... αυγά! Προσπαθούν να πηδήξουν πάνω από την κλούβα! Έξαλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με αστυνομικούς!

2017-12-13

Για μία ακόμη Τετάρτη οι πλειστηριασμοί βρίσκονται στο... κύριο πιάτο της επικαιρότητας - Ολοένα και περισσότερος κόσμος που θέλει να διαμαρτυρηθεί για τους πλειστηριασμούς -ηλεκτρονικούς και μη- συγκεντρώνεται όσο περνά η ώρα, στο Ειρηνοδικείο - Η πρώτη ένταση δεν άργησε! 

Δύο συμβολαιογράφοι που επιχείρησαν να μπουν απωθήθηκαν - Έντονος διάλογος on camera και φωνές! Παρούσα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν τις λαμαρίνες πηδώντας πάνω από την κλούβα της αστυνομίας! - Εμπόλεμη ζώνη θυμίζουν τα δικαστήρια! Κλούβες, δεκάδες αστυνομικοί και... λαμαρίνες έχουν "φράξει" την είσοδο! - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο

Πλειστηριασμοί και... Τετάρτη έχουν γίνει εδώ και εβδομάδες έννοιες σχεδόν ταυτόσημες. Ή για να ακριβολογούμε οι... προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί. Διότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόνο ηλεκτρονικοί, αφού οι συνεχείς διαδηλώσεις και οι αποφάσεις των συμβολαιογράφων για αναβολές, έχουν κάνει την διαδικασία να κινείται με... ρυθμούς χελώνας.

Κι εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ζήτημα έχει -εκτός φυσικά απο κοινωνική- μεγάλη πολιτική σημασία. Διότι οι Θεσμοί κάνουν ασφυκτικό πρέσινγκ στην κυβέρνηση ώστε να «τρέξουν» οι πλειστηριασμοί. Ένα μέτρο που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Κανονικά οι πλειστηριασμοί μεταξύ ιδιωτών

Σήμερα, λοιπόν, Τετάρτη 13.12.2017, το Ειρηνοδικείο στην οδό Λουκάρεως βρίσκεται στο προσκήνιο. Εκεί έχει ξεκινήσει και συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος από το μεσημέρι.

Η περιοχή βέβαια, μετά από όλα όσα έχουν γίνει τις προηγούμενες εβδομάδες, θυμίζει «εμπόλεμη ζώνη». Πολλές κλούβες, πολλοί αστυνομικοί και λαμαρίνες να φράζουν την είσοδο.

Εδώ να σημειώσουμε πως οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν χθες αναβολή των πλειστηριασμών (σ.σ. διαβάστε στην συνέχεια του κειμένου την ανακοίνωσή τους). Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σήμερα δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί.

Κι αυτό διότι στην ανακοίνωση υπήρχε η διευκρίνιση πως η αναβολή αφορά σε πλειστηριασμούς «με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία«. Αντιθέτως, «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά«.

Χαμός με Ζωή Κωνσταντοπούλου - Προσπάθησαν να περάσουν την κλούβα!

Η ένταση δεν σταματά! Ένας άνδρας προσπάθησε να περάσει τις προστατευτικές λαμαρίνες που βρίσκονται στην είσοδο των δικαστηρίων, σκαρφαλώνοντας πάνω από την κλούβα της αστυνομίας!

Στις εικόνες φαίνεται επίσης και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στο βίντεο απεικονίζεται να μιλά σε έντονο τόνο σε έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας. «Όνομα έχεις;» του φωνάζει, εκείνος δεν της απαντά.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Με αφετηρία το πρώτο κεφάλαιο της έκθεσης [α]γνωστοι προορισμοί που πραγματοποιήθηκε στην πρώην οικία Ζαρίφη του 1924 στην Κυψέλη (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2017), ο επιμελητής δρ Κώστας Πράπογλου ενεργοποιεί με το δεύτερο κεφάλαιο της έκθεσης ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια της περιοχής που η πορεία του χαράχτηκε παράλληλα με αυτήν των...

Μετά και την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις Πρόδρομες εργασίες της κατασκευής της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το σύνολο του έργου ενεργοποιήθηκε. Τώρα περιμένουμε την έναρξη της Β`φάσης του κατασκευαστικού αντικειμένου που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com θα βγει στον αέρα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.