Έναρξη, από το μεσημέρι!

2017-11-02

Η πρόταση ενός κινηματογράφου στο κέντρο της Αθήνας: Καθημερινές μεσημεριάτικες προβολές, μεταμεσονύχτιες (Παρασκευή και Σάββατο) και φθηνό εισιτήριο

Μια εντελώς διαφορετική πρόταση για την κινηματογραφική αγορά των Αθηνών φέρνει ο κινηματογράφος Αστορ που βρίσκεται στη στοά Κοραή στο κέντρο της πόλης. 

Η πρόταση συνοψίζεται στο εξής τρίπτυχο: καθημερινές μεσημεριάτικες προβολές, μεταμεσονύχτιες (Παρασκευή και Σάββατο) και φθηνό εισιτήριο.Μια δελεαστική πρόταση για τους σινεφίλ της πόλης - παλαιούς και νέους. 

Το ερώτημα, βεβαίως, είναι αν θα υπάρξει ανταπόκριση από το κοινό και από εκεί και πέρα, αν η πρωτοβουλία πετύχει τους στόχους, ποιοι και πόσοι θα ακολουθήσουν. Το κυριότερο δε είναι αν η τάση αυτή συμπαρασύρει και τις ταινίες πρώτης προβολής.
Πάντως, η γενική τάση στο χώρο του θεάματος (συμπεριλαμβανομένων των θεατρικών παραστάσεων και των μουσικών συναυλιών) στις σημερινές δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες είναι να υπάρχει μετάθεση των ωρών έναρξης από το βράδυ στο απόγευμα και το μεσημέρι τα Σαββατοκύριακα.
Αλλά, ας γυρίσουμε στην πρωτοβουλία του κινηματογράφου Άστορ. Πιο συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 13.00 το μεσημέρι μέχρι τις 17.00, θα προβάλλονται επιλεγμένες κινηματογραφικές ταινίες πρωτοεμφανιζόμενων αλλά και καταξιωμένων σκηνοθετών, από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ του κόσμου, με γενική είσοδο 3 ευρώ! Παράλληλα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μετά τα μεσάνυχτα, θα προβάλλονται αποκλειστικά νέες ταινίες, ειδικά επιλεγμένες για μεταμεσονύχτιες κινηματογραφικές αναζητήσεις, με γενική είσοδο 5 ευρώ.
Τον Νοέμβριο θα προβληθούν συνολικά οκτώ ταινίες, δύο κάθε εβδομάδα καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ταινιών του σύγχρονου κινηματογράφου.
Η αρχή γίνεται την εβδομάδα 2 - 8/11 με την ταινία που σάρωσε τα φετινά βραβεία Γκόγια, Η Οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου (13.00), μία δυνατή ιστορία για τη βίαιη φύση του ανθρώπινου είδους και τη ψευδαίσθηση της εξιλέωσης, του πρωτοεμφανιζόμενου στο ρόλο του σκηνοθέτη, Ραούλ Αρέβαλο. 

Ακολουθεί αμέσως μετά το Αφεριμ! (14.45) του Ρουμάνου Ράντου Ζούντε, η ταινία - έκπληξη, που όχι αδίκως συμπεριλήφθηκε στις λίστες των 10 καλύτερων ταινιών για το 2016.
Το πρόγραμμα του Νοεμβρίου συνεχίζεται, με το τρυφερό όσο και ρεαλιστικό σύγχρονο παραμύθι, βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, Το Αρνάκι του Κουτλούγ Αταμάν, και το συγκλονιστικό ντεμπούτο του Σ. Κρεγκ Ζάλερ με τον Κερτ Ράσελ, Τσεκούρι από Κόκαλο.
Τις επόμενες εβδομάδες, θα προβληθούν επίσης η υποψήφια για Όσκαρ κωμωδία, Ο Κύριος Οβε του Χάνες Χολμ, η Ασφαλτος του Σαμουέλ Μπενσερί με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι και Μάικλ Πιτ, Ο Μαθητευόμενος του Γιούνφενγκ Μπου και, τέλος, το Με λένε Τζίγκ του Γκ. Μαϊνέτι, με άλλα λόγια ο πρώτος Ευρωπαίος Σούπερ Ήρωας!

protothema.gr

Οι κατσίκες μπορούν να διακρίνουν τις διαφορετικές ανθρώπινες εκφράσεις και προτιμούν τα γελαστά πρόσωπα από τα θυμωμένα, αποκαλύπτει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε ότι η διαδικασία, η οποία αποτελείται από δύο φάσεις (η πρώτη είναι τον Ιούλιο και η δεύτερη τον Σεπτέμβριο), δεν έχει τελειώσει.