Ένα κορίτσι μόλις 13 ετών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου σε προχωρημένη εγκυμοσύνη – Γέννησε στο Αλεξάνδρα

2018-03-29

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μία 13χρονη κοπέλα, μη αλλοδαπή, προσήλθε προχθές Τρίτη στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και με ωδίνες τοκετού. Το περιστατικό ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας Λαυρίου.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα όπου και γέννησε ένα υγιέστατο μωρό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες έμεινε έγκυος το κορίτσι, ούτε αν συνοδευόταν από τους γονείς του.

Η ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Λαυρίου

«Με βάση τις στατιστικές ο μέσος ορος ηλικίας της εγκυμοσύνης γυναικών φαίνεται ότι αυξάνει λόγω της χειραφέτησης των γυναικών.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Μία τέτοια εξαίρεση είχαμε την 27/03/2018 στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου. Μια δεκατριάχρονη, μη αλλοδαπή, προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου με προχωρημένες ωδίνες τοκετού.

Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από την μαία και τους εφημερεύοντες ιατρούς και διακομίσθηκε σε Μευαιτήριο, συνοδεία ιατρού.

Μητέρα και παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες χαίρουν άκρας υγείας».

athens984.gr

Δοκιμή ενός μικρού, διθέσιου ηλεκτρικού αεροπλάνου πραγματοποίησε την Δευτέρα η Νορβηγία, με πρόβλεψη για έναρξη πτήσεων με επιβάτες έως το 2025, εάν και εφόσον στον χώρο της αεροπορίας παρατηρηθεί η «πράσινη στροφή» που έκανε τους Νορβηγούς να βρεθούν στην κορυφή του κόσμου ως προς τις αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ένας από τους διασημότερους Βρετανούς καλλιτέχνες, ο Sting, επισκέπτεται την Αθήνα για δύο μοναδικές μουσικές βραδιές με τον διεθνούς φήμης μουσικό Shaggy, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Ακρόπολη), την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.