Ένα Graffiti που ακουμπά στην ιστορία της Νέας Φιλαδέλφειας

2023-12-27

Με πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, μία νέα τοιχογραφία «φωτίζει» εδώ και λίγες μέρες χρωματικά έναν πρώην άδειο – λευκό τοίχο κτιρίου στην είσοδο της πόλης και συγκεκριμένα στα όρια του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με τον Δήμο Αθηναίων επί των οδών Αχαρνών και Λ. Δεκελείας (Αγ. Αναργύρων 3).

Στο έργο απεικονίζονται, μια γυναικεία μορφή με παραδοσιακή ενδυμασία από το μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» του Π.Π.Ι.Ε.Δ., καθώς και άποψη του περίφημου «Sporting Club» στην προκυμαία της Σμύρνης, όπως απαθανατίστηκε από φωτογράφους της εποχής, μετά την καταστροφή. Το έργο υλοποιήθηκε από τον γνωστό καλλιτέχνη της street art, Devoidness, με την φιλοδοξία να αποτελέσει ένα ακόμη σημείο αναφοράς της όμορφης πόλης μας.

Η επίσημη παρουσίαση της τοιχογραφίας – graffiti με τίτλο «Η θύμηση» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:15μ.μ., από τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Βούρο, τον ίδιο τον καλλιτέχνη αλλά και όλους όσοι βοήθησαν για την πραγματοποίησή του.